Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου προβάλει την ταινία “Πυροτεχνήματα” του Τακέσι Κιτάνο

admin
22/02/2016 18:49
 
 
 

Προβολή της ταινίας “Πυροτεχνήματα” (1997) του Τακέσι Κιτάνο, θα πραγματοποιήσει η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα της Σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο. 

Λίγα λόγια για το έργο:

Η μελαγχολική κλασική ταινία του Τακέσι Κιτάνο απέδειξε πως ο αναγεννησιακός άνδρας της Ιαπωνίας είχε ακόμα πολλά να προσφέρει στον κόσμο στον απόηχο του σχεδόν θανατηφόρου ατυχήματός του με μοτοσικλέτα το 1994.

Ο Κιτάνο έγραψε, μοντάρισε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε ενώ δημιούργησε και τα έργα ζωγραφικής για αυτό το διαλογισμό για ζωή χωρίς ενοχές. Η στωική Ιαπωνική εμβληματική μορφή εμφανίζεται ως σκληρός αστυνομικός που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον θάνατο του συνεργάτη του, μια βαριά άρρωστη σύζυγο, καθώς και το να ξεπληρώσει το χρέος που έχει προς την Yakuza.

Η ταινία περιλαμβάνει όλα τα σήματα κατατεθέν του κινηματογράφου του Κιτάνο – από τις ζεν σκηνές σκηνή έως τις εκρήξεις ωμής βίας – πριν φθάσουμε σε μια κατάληξη που μοιάζει οδυνηρή παρά το γεγονός ότι είναι προδιαγεγραμμένη.

Προσθέστε σε αυτά και το αξέχαστο σάουντρακ του Joe Hisaishi και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 1997.

Ένα αριστούργημα από ένα σκηνοθέτη που είναι πιο αγαπητός στη δύση παρά στην πατρίδα του.

Περισσότερα: εδώ

Δείτε το τρέιλερ:

{youtube}fHpV5-pRwHU{/youtube}

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*