Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στη Μύκονο

admin
16/07/2015 09:52
 
 
 

Οι αεικίνητοι ποδηλάτες, οι αμετανόητοι καπνιστές και τα υπέροχα ζευγάρια του Αλέκου Φασιανού, βάζουν πλώρη για το νησί της Μυκόνου.

 

Αυτά είναι κάποια από τα έργα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, που θα παρουσιαστούν το φετινό καλοκαίρι- από το Σάββατο 18 Ιουλίου, στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, που στα εννέα χρόνια της λειτουργίας της, έχει φιλοξενήσει εκθέσεις αξιόλογων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.

Ανάμεσα στα έργα της έκθεσης, συναντάμε και το περίφημο έργο του Αλέκου Φασιανού «Αδάμ και Εύα στην αυλή τους». Να σημειώσουμε ότι ο καλλιτέχνης έχει να παρουσιάσει έκθεση από το 2007, ενώ το 2008 είχε κάνει έκθεση με κολάζ. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα δώσει το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης του. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Αυγούστου.

Το χαρακτηριστικό ύφος του ζωγράφου διαμορφώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Τρία βασικά θέματα έμειναν αναλλοίωτα στη διάρκεια της πορείας του: άνθρωπος, φύση, περιβάλλον. Η σπουδή του ελληνικού πολιτισμού και η ενασχόληση με τις γραφικές τέχνες και τη χαρακτική επηρέασαν και το ζωγραφικό του έργο. Στις πρώτες συνθέσεις του κυριαρχεί η μορφή του αξιωματικού, με τα φουσκωτά, κόκκινα μάγουλα, τα φανταχτερά σιρίτια στη στολή και το γελοιογραφικά υποβλητικό ύφος.

 

Πηγή: protothema.gr

 

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*