Προβολή της ταινίας “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Άκης Αξαόπουλος
16/09/2019 12:24
  •  
  •  
  •  

 

Το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ (1999) σε σκηνοθεσία Μάικλ Χόφμαν.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Σαίξπηρ παγκοσμίως.
Στη ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρακολουθούμε τρεις ιστορίες, τρεις παράλληλες δράσεις. Και νεράιδες, δάση, μαγικά ραβδιά, και ξωτικά του δάσους στο φεγγαρόφωτο.
Στο αριστούργημα αυτό του Σαίξπηρ αποκαλύπτεται η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και η μοίρα των ανεκπλήρωτων πόθων. Ο έρωτας πρωταγωνιστεί και οδηγεί σε κωμικοτραγικές καταστάσεις τους ερωτευμένους.
Αρχαία Αθήνα, λίγο πριν από το γάμο του Θησέα με την Αμαζόνα Ιππολύτη. Η Ερμία, κόρη του Αιγέα, είναι ερωτευμένη με τον Λύσανδρο, ενώ ο Αιγέας την έχει τάξει στον Δημήτριο, που επίσης είναι ερωτευμένος μαζί της αλλά εκείνη δεν τον θέλει. Η Ελένη αγαπάει τον Δημήτριο και του αποκαλύπτει το μυστικό του ζευγαριού να κλεφτούνε και να φύγουν από το δάσος. Όμως, η Τιτάνια και ο Όμπερον με τον βοηθό του Πουκ περιπλέκουν την κατάσταση.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

(Visited 128 times, 1 visits today)