Προβολή της ταινίας Ερρίκος ο Ε’ στο θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Άκης Αξαόπουλος
28/08/2019 13:37
 
 
 

 

Το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία Ερρίκος ο Ε΄ (1989) σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κένεθ Μπράνα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Βρισκόμαστε στον 15ο αιώνα. Ο Ερρίκος ο Ε΄ της Αγγλίας, διαδέχεται τον πατέρα του στο θρόνο και εγκαταλείπει την άστατη ζωή του για να γίνει υπεύθυνος μονάρχης. Θέμα πολύ σημαντικό που έχει ν’ αντιμετωπίσει στην αρχή της ανόδου του στο θρόνο, η διαμάχη μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας που κράτησε 80 χρόνια. Μια από τις καλύτερες μεταφορές του έργου του Σαίξπηρ από τον πρωτοεμφανιζόμενο Κένεθ Μπράνα, που αν και ήταν τότε μόλις 29 χρονών, διέθετε πλούσια θεατρική εμπειρία. Είναι ένα από τα πιο περίπλοκα έργα του Σαίξπηρ. Η ταινία έχει εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, υψηλού επιπέδου ερμηνείες και εξαιρετικές είναι οι σκηνές των μαχών.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

(Visited 68 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*