Προβολή της ταινίας Ιούλιος Καίσαρ στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Άκης Αξαόπουλος
21/08/2019 3:59
  •  
  •  
  •  

 

Το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία Ιούλιος Καίσαρ (1953) σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Μάνκιεβιτς.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Ιούλιος Καίσαρ επιστρέφει στη Ρώμη, μετά τη νίκη του εναντίον του Πομπήιου και εκλέγεται Ύπατος για τέταρτη φορά και ισόβιος δικτάτορας. Η συγκέντρωση των εξουσιών στα χέρια του Καίσαρα οδηγεί μια ομάδα συγκλητικών, της οποίας αποτελεί μέλος και ο Βρούτος – που ο Καίσαρας θεωρούσε γιο του – να οργανώσουν τη δολοφονία του. Ο Καίσαρ, παρά τις συστάσεις ενός μάντη – που τον προειδοποιεί να προσέχει την ημέρα των Ειδών του Μαρτίου – και της συζύγου του Καλπουρνίας, πηγαίνει στο Καπιτώλιο την ημέρα που οι εχθροί του σκοπεύουν να τον δολοφονήσουν και τον σκοτώνουν μπροστά από το άγαλμα του Πομπήιου. Ο Βρούτος εξηγεί στο εξαγριωμένο πλήθος τους λόγους για τους οποίους ήταν αναγκαία η δολοφονία του Καίσαρα, μέχρι που παίρνει το λόγο ο Μάρκος Αντώνιος και αντικρούει όλα τα επιχειρήματα του Βρούτου.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

(Visited 46 times, 1 visits today)