“Το Ιερό Βουνό” θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

iero vouno tainia 1
admin
27/02/2018 20:03
 
 
 

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου θα προβάλει την Πέμπτη 1 Μαρτίου στις 9:00 το βράδυ, την ταινία του Αλεχάντρο Xοντορόφσκι “Το Ιερό Βουνό”.

Πριν την προβολή, θα γίνει μια σύντομη εισαγωγή στο ιδιαίτερο έργο του σπουδαίου Χιλιανού σκηνοθέτη και θα ακολουθήσει συζήτηση στο τέλος της προβολής.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας κλέφτης ξεφαντώνει στους δρόμους παρέα με έναν νάνο φίλο του χωρίς χέρια και πόδια, όταν μαθαίνει για κάποιον αλχημιστή που μετατρέπει περιττώματα σε χρυσάφι. Ανεβαίνει στον πύργο του αλχημιστή για να τον γνωρίσει, κι εκείνος τον παίρνει υπό την προστασία του, δείχνοντάς του το πραγματικό του σχέδιο.

Μαζί με τους εφτά πιο πλούσιος και διεφθαρμένους ανθρώπους του κόσμου, θα τον οδηγήσει μαζί του σε ένα πνευματικό ταξίδι στο “ιερό βουνό”.

Μια ταινία υπερβατικής αναζήτησης, η οποία γυρίστηκε μένα καστ ηθοποιών που σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί έπρεπε πριν τα γυρίσματα να υποβληθεί σε μυστικιστική εκπαίδευση με στόχο την φώτιση.

Από τις προκλητικές χρήσεις των χριστιανικών συμβόλων, μέχρι τους περίτεχνα αποτυπωμένους κόσμους που αντιστοιχούν στις κυρίαρχες έκφρασης της ανθρώπινης διαφθοράς, και από την δύσκολα ανεκτή βία μιας μαζική σφαγής, μέχρι την αποκάλυψη του βουνού με τα αρχέγονα μυστικά το “ιερό βουνό” αποτελεί ένα σουρεαλιστικό έπος, αντάξιο της φήμης του δημιουργού.

Η ταινία αποτελεί την τρίτη μεγάλου μήκους δημιουργία του Alejandro Jodorowsky, με τον καλλιτέχνη να αναλαμβάνει και εδώ τον ρόλο του πρωταγωνιστή, του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*