Ο Βασίλης Καραθανάσης νικητής στο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι 2014 «HEAVENS CAFE» (φώτο+video)

admin
23/12/2014 12:59
 
 
 

Με το 3ο και τελευταίο  παιχνίδι της σειράς των τελικών ολοκληρώθηκε 

την Πέμπτη  το απόγευμα τo 2ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι 2014 «HEAVENS CAFE».  Ένα  συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε για αρκετή ώρα την αγωνία στο κατακόρυφο και ήταν αν μη τι άλλο αντάξιος  του επιπέδου που έχουν μέχρι τώρα επιδείξει οι δυο φιναλίστ Γιώργος Ζάρκας και Βασίλης Καραθανάσης.

 

Ο Καραθανάσης κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-6 και να κατακτήσει πανάξια τον τίτλο του πρωταθλητή αφήνοντας στην 2η θέση τον αξιόμαχο αντίπαλο του. Στο 3ο σκαλί  του βάθρου ανέβηκε ο περσινός χρυσός νικητής Θανάσης Σορώκος που επικράτησε στο μικρό τελικό του Μαγκανάρη με 2-1 παρτίδες.

Το φετινό τουρνουά ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου με την συμμετοχή 36 παικτών οι οποίοι χωρίστηκαν σε 4 ομίλους των 9. Την πρόκριση στους 16 πήραν οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο. Η διαδικασία συνεχίστηκε με τους παίκτες να διασταυρώνονται  σε χιαστή νοκ-άουτ αγώνες, ο 1ος με τον 4ο του άλλου ομίλου και ο 2ος με τον 3ο κ.λπ. Με τον ίδιο τρόπο διεξήχθησαν τα παιχνίδια μέχρι την φάση των τελικών.

Συνολικά  μέσα σε 48 ημέρες, σε όλες τις φάσεις,  παίχτηκαν   181 παρτίδες, αριθμός που μεταφράζεται σε 1800 περίπου επί μέρους παιχνίδια!!!!!
Στους νικητές μοιράστηκαν χρηματικά έπαθλα και δώρα που πρόσφεραν οι  χορηγοί  της διοργάνωσης,
1 πολυτελέστατο δερμάτινο τάβλι (Παιχνιδούπολη JUMBO – Μ. Βαθρακοκοίλης)
2 ακτοπλοϊκά εισιτήρια (passenger tours – Δ. Δενδρινός)
1 φιάλη ουίσκι (fragile bar – Γ. Γκούφας )
10 κιλά ρακή (Γ. Βιτζηλαίος)
1 τούρτα (Ζαχαροπλαστεία Ραντεβού – Αφοι Παπαδόπουλου )

Το τάβλι όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ένα παραδοσιακό  παιχνίδι  οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη των αιώνων και η εξέλιξή του έχει δεχθεί επιρροές από πολλούς λαούς . Τα τελευταία χρόνια, ελέω του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών μέσων που έχουν εισβάλει στην ζωή μας,  βρίσκεται εντελώς παραγκωνισμένο και απειλείται με  εξαφάνιση. Καθήκον όλων μας λοιπόν είναι  να του προσφέρουμε  σε κάθε ευκαιρία μια νέα κοιτίδα  και να μεριμνήσουμε για την διάσωση του. Να το βοηθήσουν να αναγεννηθεί, μεταδίδοντας παράλληλα στους νέους του νησιού την γοητεία και την αγάπη που του αρμόζει.

(Visited 80 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*