Βασιλική Κατερίνη: Η 19χρονη Ναξιώτισσα ερμηνεύτρια του νησιώτικου που έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων

Newsroom
04/01/2021 18:47
 
 
 

 

Από μικρό παιδί αυτό που της άρεσε ήταν να παίζει βιολί και να τραγουδάει… Κυνήγησε τα όνειρά της και σήμερα αν και είναι μόλις 19 ετών, έχει καταφέρει να τα βλέπει να γίνονται πραγματικότητα. Ο λόγος για τη Ναξιώτισσα Βασιλική Κατερίνη που ξέρει πολύ καλά πώς να συνδυάζει το Πανεπιστήμιο με την παραδοσιακή νησιώτικη μουσική.

Η Βασιλική πριν από περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε τη συνεργασία της με το γνωστό ερμηνευτή και συνθέτη του νησιώτικου τραγουδιού Ματθαίο Γιαννούλη, ο οποίος της έχει ήδη γράψει 5 μοναδικά νησιώτικα τραγούδια. Είναι ο «μουσικός μπαμπάς της» όπως λέει η ίδια, η οποία ανυπομονεί να κυκλοφορήσουν τα δυο νεότερα τραγούδια της.

Δευτεροετής φοιτήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών, πατάει γερά στα πόδια της και αν και παιδί σχεδόν ακόμα, έχει πίσω της αρκετές εμφανίσεις και επιτυχημένα τραγούδια. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και σε συνδυασμό με το ταλέντο και την υποστήριξη από την οικογένεια της ανοίγει τα φτερά της για μια λαμπρή σταδιοδρομία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής.

Η Βασιλική μας συστήνεται μέσα από το naxostimes.gr. Μιλάει για το χθες, το σήμερα, το αύριο και μας μεταδίδει τη θετική της ενέργεια…

Πότε κατάλαβες την αγάπη σου για το νησιώτικο τραγούδι;

Την αγάπη μου για το τραγούδι την κατάλαβαν οι δικοί μου όταν σε ηλικία 3,5 χρονών άρχισα να τραγουδάω το «Για κοίτα με στα μάτια» της Μαρινέλας!! Μετά όλα ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο… Η πρώτη μου εμφάνιση σε κοινό (500 ατόμων!) ήταν σε ηλικία 6 ετών σε συγγενικό γάμο!

Ήταν το όνειρό σου να γίνεις ερμηνεύτρια του νησιώτικου ή να παίζεις βιολί;

Μεγαλωμένη στην Νάξο, μέσα σε ένα σπίτι που έπαιζε συνέχεια μουσική, για μένα ήταν απόλυτη φυσιολογική εξέλιξη… Συνεχίζει να είναι ένα από τα όνειρά μου, γιατί είμαι μόλις 19 χρονών, να ερμηνεύω νησιώτικα τραγούδια κι όχι μόνο… και να παίζω βιολί! Η επαφή με τον κόσμο την ώρα εκείνη είναι μοναδική…

Ποιος ήταν ο ρόλος που έπαιξε η οικογένεια σου για να ακολουθήσεις το όνειρό σου;

Ο ρόλος της οικογένειας μου ήταν καθοριστικός! Σε όλες τις χαρές και τις δυσκολίες είναι μαζί μου… Είναι οικογένεια αλλά και παράλληλα «κολλητοί» μου! Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ τυχερή για το γεγονός ότι μπορώ να συζητήσω και να τους εμπιστευτώ σαν να ήταν αληθινοί φίλοι μου! Γιατί εν τέλει η οικογένεια είναι εκείνη που θέλει μόνο το καλό σου… κανείς άλλος. Ήταν και είναι πάντα δίπλα μου…

Από τα πρώτα σου βήματα στο χώρο, ήρθε και η συνεργασία με το Ματθαίο Γιαννούλη… Πώς προέκυψε;

Οικογενειακός φίλος των γονιών μου, καλεσμένος της μαμάς μου στην τηλεοπτική της εκπομπή με κάλεσε στην πίστα, με άκουσε και υποσχέθηκε να μου γράψει το πρώτο προσωπικό μου τραγούδι!! Όχι μόνο κράτησε τον λόγο του αλλά σε διάστημα 2 ετών μου έχει «χαρίσει» 5 υπέροχα τραγούδια!

Πώς είναι ο Ματθαίος ως «δάσκαλος» αλλά και ως άνθρωπος στο πλαίσιο της συνεργασίας σας;

Υπερ-προστατευτικός, αποκαλείται «μουσικός μου μπαμπάς» με λόγο-ευαγγέλιο…

Πώς είναι να δουλεύεις δίπλα του;

Υπέροχα! Νιώθω μεγάλη ασφάλεια, είναι φοβερή η αίσθηση κάθε τραγούδι που ερμηνεύω με την υπογραφή του να αγαπιέται τόσο πολύ από τον κόσμο…

Έχεις ήδη ηχογραφήσει αρκετά τραγούδια… Είσαι ικανοποιημένη από την απήχηση που είχαν στον κόσμο;

Είμαι τρομερά συγκινημένη από την απήχηση που έχουν τα τραγούδια μου στον κόσμο, για τις άπειρες κοινοποιήσεις, τις προβολές και τα υπέροχα λόγια αγάπης! Είμαι πάρα πολύ τυχερή γι αυτή τη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα μας!

Υπάρχει κάτι που σε έχει πικράνει;

Η ζήλεια και ο φθόνος ανθρώπων που, νόμιζα, ότι ήταν φίλοι μου… Αλλά όπως λέει κι η Βανδή… «έχει ο καιρός… γυρίσματα»!

Κάτι που σε έχει ανεβάσει στα ουράνια;

Η αγάπη του κόσμου! Σε Ελλάδα και σε εξωτερικό έχω ανθρώπους που μου έχουν «ανοίξει» το σπίτι τους, την καρδιά τους και το εκτιμώ πάρα πολύ!

Πώς επηρέασε την εξέλιξη σου σου ο κορωνοϊός;

Η πανδημία του κορωνοιού με εμπόδισε να βρεθώ κοντά στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, ακυρώθηκαν όλες οι μεγάλες συναυλίες, γάμοι, βαφτίσεις και οι εμφανίσεις μου με καταξιωμένους καλλιτέχνες τη χειμερινή περίοδο σε μεγάλη Αθηναική πίστα…
Ήταν η πρώτη χρονιά που είχα τελειώσει τις μαθητικές μου υποχρεώσεις και οι εμφανίσεις μου ήταν πάρα πολλές…

Ηχογραφείς δυο νέα τραγούδια… Μίλησε μας γι αυτά. Πότε θα κυκλοφορήσουν

Δύο ακόμα, υπέροχα τραγούδια με την υπογραφή του Ματθαίου Γιαννούλη έρχονται, τραγούδια ερωτικά, αργά, μερακλίδικα… Το πρώτο ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες! Το έχει απογειώσει με τις δοξαριές του ο Πολυχρόνης Κορρές και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Νίκος Δρακάκης. Η ηχογράφηση έγινε στο Studio D. Το πρώτο λέγεται «Να μου κάνεις πατινάδα» και θα κυκλοφορήσει μόλις γυριστεί το video-clip στο υπέροχο νησί μας!

Αν σου έλεγα να διαλέξεις το αγαπημένο σου τραγούδι, ποιο θα ήταν;

Το «Είμαι μια χαρά», ένα αισιόδοξο, κεφάτο τραγούδι, μότο για την ζωή, σε στίχο και μουσική Ματθαίου Γιαννούλη.

Παράλληλα με την απασχόληση σου στην παραδοσιακή μουσική …είσαι και στη Σχολή Καλών Τεχνών. Σε ποιον τομέα σπουδάζεις;

Το τραγούδι και το βιολί είναι πάντα παράλληλα με τις σπουδές μου. Είμαι δευτεροετής φοιτήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στο τμήμα «Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης».

Πώς τα «δένεις» και τα δύο μαζί;

Τα μαθήματα του Πανεπιστημίου ήταν καθημερινές και οι εμφανίσεις Σαββατοκύριακο, αργίες και καλοκαίρι… Τώρα (δυστυχώς) ακόμα πιο άνετα, καθόλου εμφανίσεις και διαδικτυακά́ μαθήματα…

Ποια είναι τα όνειρα που κάνεις για το μέλλον σου στη μουσική; Υπάρχει κάτι που θα ήθελες πάρα πολύ; (μια συνεργασία, μια συναυλία, ταξίδια… κ.λπ.)

Τα όνειρά μου πολλά… η δημιουργία ενός προσωπικού μου cd μέχρι τα πιο απλά, τώρα πια, να βρεθώ ξανά κοντά σε κόσμο και να τους διασκεδάζω. Μεγάλο μου όνειρο να ταξιδεύσω κοντά στους Έλληνες ομογενείς της Αμερικής, του Καναδά και του Λονδίνου που με περιμένουν για Ελληνικά γλέντια… και κυρίως, να συνεχίζει να αγαπάει ο κόσμος τα τραγούδια μου…

Τι πιστεύεις ότι θα πρέπει να διαθέτει ένας νέος ή μια νέα για να ασχοληθεί με το νησιώτικο τραγούδι;

Ένας νέος άνθρωπος για να ασχοληθεί με τη μουσική γενικότερα, εκτός από καλή φωνή χρειάζεται να αγαπάει την παράδοση, να δουλεύει συνέχεια και κυρίως, να αγαπάει αυτό που κάνει, γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός «άμα αγαπάς αυτό που κάνεις δεν χρειάζεται να δουλέψεις ποτέ»!

Σκέφτηκες ποτέ να ξεφύγεις από την παραδοσιακή μουσική και να τραγουδήσεις κάτι άλλο;

Εννοείται, ήδη έχω πολλά βιντεάκια με λαϊκά́ και έντεχνα τραγούδια στο κανάλι μου στο youtube με όνομα «Βασιλική́ Κατερίνη».

Να πας σε ένα talent show;

Πολλοί γνωστοί μου επιμένουν να πάρω μέρος σε κάποιο ταλέντ σόου. Ήδη μου έχει προτείνει και ο κ.Γιαννούλης να μου γράψει τραγούδι για να συμμετάσχω στο Voice της επόμενης σεζόν…

Δώσε μας και ένα μήνυμα για τον καινούριο χρόνο…

Να ξαναγίνουμε σύντομα μία μεγάλη αγκαλιά…
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία κι ευτυχία σε όλους τους αναγνώστες του naxostimes.gr.

(Visited 4.522 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*