Ο Γιώργος Σουξές στο naxostimes.gr: H Nάξος είναι από τα αγαπημένα μου νησιά

Newsroom
23/11/2020 01:07
 
 
 

 

Είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός ηθοποιός και μάλιστα ως «Ενωμοτάρχης Προύσαλης» στις «Άγριες Μέλισσες» κλέβει την παράσταση!

Ο Γιώργος Σουξές μιλά στο naxostimes.gr και στο Νίκο Σκορδιαλό και εκφράζει την αγάπη του για τη Νάξο την οποία έχει επισκεφτεί πολλές φορές συνδυάζοντας δουλειά και διακοπές!
Μιλά για το Λευτέρη Ελευθερίου και τη θεατρική συνεργασία τους, αλλά και για την Αλίκη Αλεξανδράκη, την τηλεοπτική μητέρα του στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» που πρωταγωνιστεί.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρεται και στην άλλη του αγάπη που είναι η σκηνοθεσία, ενώ αποκαλύπτει γιατί οι «Άγριες Μέλισσες» γνωρίζουν τόσο μεγάλη επιτυχία.

ΕΡ. Στη Νάξο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων σας γνωρίσαμε μέσα από συνεργασίες και παραστάσεις που κάνετε με το «δικό» μας Λευτέρη Ελευθέριου! Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από το νησί μας;

Γ.Σ. H Nάξος είναι ένα από τα αγαπημένα μου νησιά. Πέρασα εκεί 3 ολόκληρα καλοκαίρια και την έχω γυρίσει ολόκληρη. Είναι πολύ όμορφη με υπέροχες παραλίες, ωραία φαγητά και φανταστικούς καλόκαρδους και φιλόξενους ανθρώπους. Αυτά τα καλοκαίρια συνδυάστηκαν με διακοπές και εργασία. Δώσαμε παραστάσεις σε πολλά χωριά εκτός από τη Χώρα.
Μία απο τις συνεργασίες μου εκεί ήταν και με τον Λευτέρη Ελευθερίου με το έργο του Θανάση Σκρουμπέλου «Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος» το οποίο είχα σκηνοθετήσει και συμμετείχα σε ένα μικρό ρόλο. Το βασικό ήρωα απέδωσε ο Λευτέρης.

ΕΡ. Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον Λευτέρη Ελευθέριου;

Γ.Σ. Ο Λευτέρης είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, εξαιρετικός συνεργάτης και η συνεργασία μας ήταν άψογη.

ΕΡ. Πέρα από την υποκριτική ασχολείστε και με τη σκηνοθεσία! Πόσες φορές έχετε σκηνοθετήσει;

Γ.Σ. Έχω σκηνοθετήσει πολλές φορές ερασιτεχνικά και 5 φορές σε επαγγελματικά σχήματα. Αν και η σκηνοθεσία μου αρέσει πάρα πολύ όταν έχω να διαλέξω, προτιμώ την υποκριτική. Κάποιοι μου λένε ότι στη σκηνοθεσία είμαι ακόμη καλύτερος από ότι ηθοποιός.

ΕΡ. Ποιοι είναι οι παράγοντες που συνετέλεσαν στην τεράστια επιτυχία της σειράς «Άγριες Μέλισσες»;

Σουξές

Γ.Σ. Πρώτα απ΄ όλα το καλό σενάριο. Έπειτα η επιλογή των ηθοποιών και των συνεργατών πίσω από τις κάμερες… Και φυσικά η σκηνοθεσία και η παραγωγή. Όμως αυτό που ήρθε και τα ένωσε μεταξύ τους δίνοντας ώθηση και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι η αγάπη όλων μας γι αυτήν τη σειρά.

Σουξές

ΕΡ. Πώς είναι η συνεργασία σας με την τηλεοπτική σας μητέρα Αλίκη Αλεξανδράκη; Μια ταλαντούχα ηθοποιό με πολλά χρόνια εμπειρίας…

Γ.Σ. Με την κ. Αλεξανδράκη έχουμε ταιριάξει απόλυτα. Είναι μια έμπειρη και σπουδαία ηθοποιός. Από την πρώτη σκηνή που κάναμε μαζί φάνηκε ότι θα είχαμε καλό αποτέλεσμα. Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι μαζί της.

ΕΡ. Πώς είναι τα γυρίσματα εν μέσω κορωνοϊού; Φαντάζομαι θα έχουν δυσκολέψει αρκετά… Πόσο έχει δυσκολέψει τη ζωή των ηθοποιών η πανδημία;

Γ.Σ. Με τον κορωνοϊό στα γυρίσματα χρησιμοποιούμε όλα τα απαραίτητα για την προστασία μας και οι ηθοποιοί αλλά και η παραγωγή με συνεχείς απολυμάνσεις και υποδείξεις. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει περισσότερα από 4 τεστ και στις «Μέλισσες» ήταν όλοι αρνητικοί. Σίγουρα η πανδημία έχει φέρει αλλαγή όχι μόνο στο χώρο της εργασίας μας αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Ξέρουμε ότι πρέπει να προσέχουμε για τον εαυτό μας για τους άλλους αλλά και για το σήριαλ συνολικά. Προσωπικά τα έχω όλα περιορίσει στο ελάχιστο… Δυστυχώς ο ιός εξαπλώνεται συνεχώς. Ξέρω πως όσο και να προσέξει κάποιος είναι πιθανόν να κολλήσει κάποια στιγμή. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να μην προσέχεις καθόλου.

Σουξές

ΕΡ. Θέατρο ή τηλεόραση;

Γ.Σ. Και το θέατρο και την τηλεόραση. Είναι δύο διαφορετικές δουλειές.
Η κάθε μια έχει τις χάρες της. Σίγουρα όμως ο καλός ηθοποιός φαίνεται επί σκηνής.

ΕΡ. Κωμωδία ή δράμα;

Γ.Σ. Δεν τα διαχωρίζω. Μου αρέσουν και οι δραματικοί και οι κωμικοί ρόλοι…
Όμως οι κωμικοί ρόλοι είναι πολύ πιο δύσκολοι. Και χαίρομαι όταν έχω να ασχοληθώ με έναν κωμικό ρόλο γιατί βελτιώνω τις υποκριτικές μου ικανότητες.

ΕΡ. Ποια είναι η σχέση σας με τα social media;

Γ.Σ. Έχω σελίδα στο Facebook και στο Instagram. Προσέχω πολύ τις αναρτήσεις μου γιατί γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζονται. Συνήθως ανεβάζω θέματα που αφορούν τη δουλειά μου ή κάτι που πιστεύω ότι θα δώσει χαρά στους συνανθρώπους μου. Επίσης απαντώ σχεδόν σε όλους όσοι μου γράφουν κάτι ή αναφέρονται στο όνομα μου.

Σουξές

ΕΡ. Τηλεόραση βλέπετε; Τι σας αρέσει να παρακολουθείτε;

Γ.Σ. Είναι περίπου δύο χρόνια που έπαψα να παρακολουθώ όπως παλιότερα.
Πριν, η τηλεόραση δεν έσβηνε. Τώρα δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου… Βλέπω τόσο όσο για να έχω μια γνώμη για τις σειρές που υπάρχουν.
Το μόνο που παρακολουθώ καθημερινά είναι οι «Άγριες μέλισσες».
Γενικώς μου αρέσουν οι κινηματογραφικές ταινίες και κάποια ντοκιμαντέρ κυρίως ιστορικά. Για τα νέα ενημερώνομαι συνοπτικά από το ίντερνετ.
Παρακολουθώ όμως ταινίες και σειρές στο Νέτφλιξ.

ΕΡ. Ποια είναι η γνώμη σας για τα ριάλιτι;

Γ.Σ. Κάθε χρόνο τα ριάλιτι πηγαίνουν κι ένα βήμα πιο πέρα. Ότι είδε την προηγούμενη σεζόν ο θεατής δεν θα το ξαναδεί. Οπότε δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα. Στο βωμό της τηλεθέασης και του κέρδους ξεπερνούν κάθε κόκκινη γραμμή.
Είμαι όμως κατά της λογοκρισίας γενικότερα, οπότε όποιος θέλει βλέπει, όποιος δεν θέλει αλλάζει κανάλι.

(Visited 719 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*