Ο Σταύρος Νικολαΐδης στο naxostimes.gr: «Μου έχουν λείψει οι δραματικοί ρόλοι»

Άκης Αξαόπουλος
16/11/2020 21:35
 
 
 

 

Οι περισσότεροι τον θυμόμαστε από τον ρόλο του Μιχαλάκη στα «Εγκλήματα». Ωστόσο, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης έχει πάρει μέρος σε πληθώρα τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών.

Σε συνέντευξή του στο naxostimes.gr και το Νίκο Σκορδιαλό, δήλωσε ότι, λόγω και της πανδημίας, δεν υπάρχουν πλέον διλήμματα, όσον αφορά στις επαγγελματικές επιλογές, εκφράζοντας παράλληλα την δυσφορία του για το ότι έχει μπει «λουκέτο» στα θέατρα, παρόλο που εκεί τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Ο Σταύρος Νικολαΐδης δηλώνει ότι λατρεύει τη Νάξο και ιδιαίτερα την παραλία του Αγίου Προκοπίου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε ακόμη για την σχέση που έχει με τα social media, ενώ ως τηλεθεατής δήλωσε πως σιχαίνεται τα reality shows.

ΕΡ: Έχετε επισκεφτεί ποτέ τη Νάξο; Πώς σας φάνηκε;

Σ.Ν.: Τη λάτρεψα. Έτυχε να έχω πολλούς φίλους ντόπιους και είναι η πρώτη φορά που πήγα κάπου ολομόναχος. Όμως είχα τόσες παρέες εκεί και το νησί είναι τόσο όμορφο, που πέρασα υπέροχα. Άγιος Προκόπης for ever.

ΕΡ: Είχατε πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Στράτου Μαρκίδη “Ιlovekarditsa” της οποίας γυρίστηκε το remake πρόσφατα! Θα σας δούμε εκεί σε κάποιο ρόλο;

Σ.Ν.: Όχι! Και η ταινία δεν είναι remake. Είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία, με τελείως διαφορετικούς ρόλους, που απλώς ο τίτλος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της άλλης ταινίας.



ΕΡ: Με τι ασχολείστε αυτήν την περίοδο;

Σ.Ν.: Συμμετέχω σε ένα νέο σήριαλ του Star με τίτλο «Έρωτας με διαφορά» και είχαμε ξεκινήσει για χειμώνα στο θέατρο Άλμα, την επιτυχία του καλοκαιριού «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»… μέχρι που μας ξανακλείσανε.

ΕΡ: Τι προβλήματα έχει δημιουργήσει η πανδημία στη δουλειά σας;

Σ.Ν.: Η τηλεόραση προχωράει, αλλά πόσοι να εργαστούν εκεί. Το θέατρο καταστρέφεται. Τα βλέπετε και τα ακούτε. Θεωρείται επικίνδυνο για μετάδοση το θέατρο, όπου τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μεταδόθηκε κρούσμα εκεί και στα ΜΜΜ γίνεται ο κακός χαμός. Προσπαθεί, λέει η κυβέρνηση να τα διορθώσει. Ναι, αλλά δεν τα καταφέρνει. Εμένα όμως που τα καταφέρνω να τηρήσω τα μέτρα, με κλείνει. Δεν υπάρχει καμία λογική.

ΕΡ: Θέατρο ή τηλεόραση;

Σ.Ν.: Δουλειά!!! Αυτή η ερώτηση γίνεται πολύ συχνά, αλλά είναι πια πολυτέλεια η επιλογή. Η επιβίωση είναι το θέμα.

ΕΡ: Κωμωδία ή δράμα;

Σ.Ν.: Ο ηθοποιός είναι ηθοποιός και πρέπει να μπορεί να κάνει τα πάντα. Προσωπικά, επειδή έχω κάνει πολύ κωμωδία, μου έχουν λείψει οι δραματικοί ρόλοι.

ΕΡ: Σας είδαμε σε ένα μικρό guest στο «Κόκκινο Ποτάμι». Πώς πήρατε την απόφαση να συμμετέχετε σε αυτό το σήριαλ;

Σ.Ν.: Χρειάζεται ιδιαίτερος λόγος για να συμμετάσχεις σε ένα αριστούργημα, που μάλιστα αφορά την ιστορία μας; Ο ρόλος ήταν πολύ μικρός και δεν θα τον έκανα σε καμία άλλη περίπτωση. Ήθελα όμως, έστω και για λίγο να μπω στο κλίμα και στην εποχή.

ΕΡ: Τηλεόραση γενικά παρακολουθείτε; Τι σας αρέσει;

Σ.Ν.: Σιχαίνομαι τα ριάλιτι, αλλά παρακολουθώ κάποια βράδια ένα τοκ σόου και τάλεντ σόου. Και φανατικά «Άγριες Μέλισσες». Χρόνια είχα να κολλήσω έτσι με ελληνικό σήριαλ. Σπουδαίο σενάριο, ωραίες ερμηνείες.

ΕΡ: Είπατε σιχαίνεστε τα ριάλιτι…

Σ.Ν.: Γενικά θεωρώ κατάπτωση οτιδήποτε αναγκάζει ξένους ανθρώπους να συγκατοικήσουν, με μοναδικό σκοπό να κοντραριστούν για τα νούμερα. Ειδικά μάλιστα, όταν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα ταλέντο και απλώς κλείνονται κάπου για να γίνουν γνωστοί ή για να κερδίσουν λεφτά.

ΕΡ: Ποια είναι η σχέση σας με τα social media;

Σ.Ν.: Δεν τρελαίνομαι κιόλας, αλλά ως αναγκαίο κακό της εποχής μας τα χρησιμοποιώ κυρίως για το κομμάτι που αφορά τη δουλειά μου. Γενικά, όμως, βαριέμαι να τρώω ώρες από την ζωή μου για τα social…

(Visited 306 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*