Πράγματα που έμαθα κατά τη διάρκεια ενός έτους ζωής στο εξωτερικό

Άκης Αξαόπουλος
03/02/2020 22:54
 
 
 

Όταν έμαθα πως πρέπει να μετακομίσω στο εξωτερικό, ήταν αρκετά τρομακτικό για εμένα. Η προσδοκία μιας εντελώς νέας κουλτούρας και το ότι δεν ήξερα κανέναν με έκανε να αμφισβητώ την απόφασή μου. Ωστόσο, όταν πράγματι ήμουν εκεί συνειδητοποίησα πως υπάρχουν πολλές θετικές πτυχές σε αυτό.
Οπότε, θα μοιραστώ μερικά από τα μαθήματα ζωής που έμαθα κατά τη διαμονή μου στο εξωτερικό.

● Έμαθα περισσότερα για τον εαυτό μου

Η μετακόμιση στο εξωτερικό με έκανε να αναπτυχθώ σαν άτομο, καθώς έπρεπε να προσαρμοστώ σε ένα άλλο πολιτισμό και να αντιμετωπίσω νέα προβλήματα. Στην πραγματικότητα, έπρεπε να ασχοληθώ με πολύ σοβαρά θέματα ενηλίκων, καθώς και με ασήμαντα θέματα. Καθώς είστε έξω από το comfort zone σας, ίσως αποδειχθείτε πιο σκεπτικός σχετικά με την ζωή σας. Για εμένα, με βοήθησε να μάθω τη θέλω από τη ζωή μου. Αυτό ήταν το καλύτερο από τη μετάβαση στο εξωτερικό. Βρήκα διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους που με βοήθησαν να ανακαλύψω τον εαυτό μου.

● Έκανα νέους φίλους

Είμαι εντελώς εσωστρεφής και μια από τις κύριες προκλήσεις της μετάβασης σε ένα νέο μέρος είναι να γνωρίσω νέους ανθρώπους. Πάντα έχω την τάση να ανησυχώ για το αν θα μπορέσω να κάνω καλούς φίλους. Ακόμα και αν είναι παράλογο, αυτό ήταν πάντα ένα μέρος από τη ζωή μου. Ακόμα και όταν ταξίδευα, το να κάνω φίλους δεν ήταν πιο εύκολο. Ωστόσο, όταν ταξίδευα στο εξωτερικό γνώριζα νέους ανθρώπους. Αν και υπάρχουν οι συνοδοí που μπορεíτε να έρθετε σε επαφή από την Θεσσαλονίκη για να μην αισθάνεστε μόνοι, το να γνωρίζεις νέους ανθρώπους είναι μια νέα εμπειρία. Στην πραγματικότητα, μερικοί από αυτούς είναι στην ίδια κατάσταση με εμένα. Οι άνθρωποι που γνώρισα είχαν θετικό αντίκτυπο στην ζωή μου και με ενέπνευσαν με διάφορους τρόπους.

● Με βοήθησε να βγω εκτός Comfort Zone

Δεν έχει σημασία το τι θέλετε, καθώς το ταξίδι στο εξωτερικό θα σας βοηθήσει να βγείτε εκτός του comfort zone σας. Ξεκινώντας από την αναζήτηση ενός σπιτιού μέχρι και την συμπλήρωση των ασφαλιστικών σας εντύπων, όλα θα δοκιμάσουν την υπομονή σας. Μετακομίζοντας στο εξωτερικό, κάνοντας τα πάντα μόνος μου αυξήθηκε η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Όχι μόνο κατάφερα να τεστάρω τα όριά μου, αλλά κατάφερα επίσης να κάνω πράγματα που δεν πίστευα πως ήταν δυνατό πριν.

● Ανέπτυξα νέες ικανότητες

Αφού διαβάσετε τις πρώτες δύο κουκίδες, μπορεί να φαίνεται προφανές. Όταν προφανώς μετακομίζετε σε μια νέα χώρα θα πρέπει να μάθετε και την γλώσσα. Ωστόσο, αναφέρομαι στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων. Η μετάβασή μου στο εξωτερικό μου επέτρεψε να δοκιμάσω πολλά νέα πράγματα, τα οποία παραμελούσα εντελώς όταν ήμουν πίσω σπίτι.

● Με βοήθησε να αποκτήσω μια νέα οπτική γωνία

Το να ταξιδεύεις μπορεί να σε κάνει πιο ανοιχτόμυαλο. Θα συναντήσετε διάφορες παραδόσεις και πολιτισμούς και θα ακούσετε πολλές πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις. Η μετακόμιση στο εξωτερικό μου άνοιξε τα μάτια και με έκανε να αμφισβητώ τις δικές μου πεποιθήσεις. Συνειδητοποίησα πως είναι καιρός να αγκαλιάσουμε τις νέες κουλτούρες και να εκτιμήσουμε την νέα ζωή.

Το να μετακομίσετε στο εξωτερικό θα σας διδάξει πως όλα είναι δυνατά. Η όλη διαδικασία αυτή θα σας αλλάξει για πάντα.

(Visited 155 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*