Ελληνικής καταγωγής ηθοποιός μεταξύ των «Ανθρώπων της χιλιετίας»

admin
11/02/2015 18:47
 
 
 

Μεταξύ των «Ανθρώπων της χιλιετίας» διακρίθηκε ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Ευκλείδης Κιουρτζίδης, μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πατριάρχη Κύριλλο και άλλες προσωπικότητες της Ρωσίας.

«Δεν το περίμενα όταν πήγα καλεσμένος ως ηθοποιός, στην εκδήλωση στο κτήριο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, όπου έγινε η τελετή απονομής των νικητών της Εγκυκλοπαίδειας “Οι άνθρωποι της χιλιετίας”. Η έκπληξη και η τιμή ήταν μεγάλη για μένα να βρίσκομαι σε έναν κατάλογο ονομάτων μαζί με τον πρόεδρο της χώρας και άλλων λαμπρών προσωπικοτήτων», δήλωσε ο ηθοποιός.

Ο Ευκλείδης Κιουρτζίδης είναι γνωστός στη Ρωσία ως «γκρεκ». Έχει παίξει σε περίπου 60 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της ρωσικής θεατρικής και τηλεοπτικής σκηνής. Ο βραβευμένος ηθοποιός κατάγεται από την πόλη Γεσεντουκί της Νότιας Ρωσίας, όπου είχαν μετοικίσει οι γονείς του από την Τσάκλα της Γεωργίας.

Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός είναι απόφοιτος του Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου «ΒΓΙΚ». Στη διάρκεια της διαδρομής του, έχει παίξει σε περίπου 50 ταινίες μεγάλου μήκους και σε 35 τηλεοπτικές σειρές. 

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πέντε θεατρικά έργα στα θέατρα της Μόσχας, μεταξύ τους και ο ρόλος του Λουτσιάνο στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Πίτερ Στέιν. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Το Φεβρουάριο του 2008 βραβεύτηκε από τον τότε πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη συνεισφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας του και του απονεμήθηκε ο τίτλος του «καταξιωμένου καλλιτέχνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

 

Πηγή: zougla.gr

(Visited 33 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*