Διάκριση για ελληνική ταινία στο φεστιβάλ Σάντανς

admin
04/02/2015 16:05
 
 
 

Πρώτη συμμετοχή για ελληνική ταινία στο κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ Σάντανς και μαζί η πρώτη διάκριση.

 Η «Βόλτα», το μικρού μήκους φιλμ της Στέλλας Κυριακοπούλου, που απέσπασε το βραβείο «Women Film in Los Angeles», αφηγείται με ξεχωριστή ευαισθησία και διακριτικότητα την ιστορία μιας μάνας και κόρης που κάνουν ένα ιδιαίτερο ταξίδι μέσα στην πόλη. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο, καθώς και από υλικά  χρήσιμα για την κινηματογραφία.

Πρόκειται συνήθως για έναν τύπο ερμηνείας που μπορεί να οδηγήσει έναν ηθοποιό ακόμα και στο Οσκαρ. Και αυτό, διότι προαπαιτεί μια τρομερή μεταμόρφωση. Ετσι, ο γόης Τομ Κρουζ γίνεται κυριολεκτικά αγνώριστος για την επόμενή του ταινία. Θα υποδυθεί έναν χονδρό, τριχωτό, φαλακρό πιλότο, που εργαζόταν για λογαριασμό ενός καρτέλ κοκαΐνης αλλά ταυτόχρονα ήταν και πράκτορας της CIA. Είναι μια πραγματική ιστορία που θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και αναμένεται να ενθουσιάσει όσους πιστεύουν ότι ο Αμερικανός σταρ δεν είναι απλώς όμορφος, αλλά διαθέτει εξαιρετικά ερμηνευτικά όπλα. Στα 52 του χρόνια, ο ηθοποιός φαίνεται να επιδεικνύει αντοχές στο πέρασμα των δεκαετιών, με πιο τολμηρές επιλογές ρόλων.

Είναι από τους πλέον γνωστούς συγγραφείς σε ολόκληρο τον κόσμο και την πατρίδα μας. Η επιτυχία που γνώρισε, άλλωστε, το βιβλίο του «Η αβάστακτη ελαφρότητα του είναι» ήταν τεράστια. Τώρα, ο Μίλαν Κούντερα ετοιμάζει τη λογοτεχνική του επιστροφή στον αγγλόφωνο κόσμο. Το μυθιστόρημά του «Η γιορτή της ασημαντότητας», που κυκλοφορεί σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα, θα βγει και στα αγγλικά τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Faber.

Η επόμενη ταινία του James Bond θα έχει ιταλικό χρώμα. Θα γυριστεί στην «αιώνια πόλη», τη Ρώμη, αλλά ορισμένοι Ιταλοί, αντί να χαίρονται, υποστηρίζουν ότι η πρωτεύουσα είναι εγκαταλελειμμένη στα χάλια της. Βέβαια, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει και πολύ τον Ντάνιελ Κρέιγκ, που ήδη ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ιταλία, για να υποδυθεί τον πιο διάσημο πράκτορα στον κόσμο.

 

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

 

 

 

Έντυ

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*