Η ΟΝΑΣ τίμησε το Θανάση Μαρτίνο στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (φώτος)

Κοπή πίτας - Η ΟΝΑΣ τίμησε τον Θανάση Μαρτίνο
Newsroom
27/01/2020 01:28
 
 
 

 

Τον εφοπλιστή, Θανάση Μαρτίνο, τίμησε για την προσφορά του στη Νάξο η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) στην φετινή της εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου ήχησε την Κυριακή με πολλά χειροκροτήματα στο άκουσμα του ονόματος του κ. Μαρτίνου, ο οποίος έχει στηρίξει εμπράκτως πολλές φορές το νησί της Νάξου. Ο ίδιος δεν ήταν παρών στην εκδήλωση για να παραλάβει την τιμητική πλακέτα της ΟΝΑΣ, καθώς προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Έχουμε υποχρέωση ως Ναξιώτες να τον τιμήσουμε»

«Όλοι οι Ναξιώτες είναι ευγνώμονες για την προσφορά του Θανάση Μαρτίνου στο νησί μας. Γι’ αυτό και ως ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης μας, η ΟΝΑΣ αποφάσισε ομόφωνα να τον τιμήσει για τη δράση του. Έχει κάνει πάρα πολλά για το νησί μας και ο ίδιος δεν θέλει να φαίνεται αυτό προς τα έξω. Είναι πολύ ταπεινός άνθρωπος. Εμείς, όμως, έχουμε υποχρέωση ως Ναξιώτες να τον τιμήσουμε» δήλωσε στο naxostimes.gr ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ, Μανώλης Καλαϊτζής.

Ο εφοπλιστής, Θανάσης Μαρτίνος, βρίσκεται στο πλευρό των Ναξιωτών, στηρίζοντας το νησί σε διάφορους τομείς. Έχει βοηθήσει στην αποκατάσταση του βυζαντινού μνημείου της Αγίας Κυριακής στην Απείρανθο, στην αποκατάσταση του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ενώ έχει στηρίξει ιδιαίτερα το νοσοκομείο του νησιού με δωρεές για τη μονάδα τεχνητού νεφρού και τον αξονικό τομογράφο. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο κ. Μαρτίνος θα βοηθήσει και στην δημιουργία του Γηροκομείου Νάξου.

Προτεραιότητα η Νάξος

Ο κ. Καλαϊτζής φανερά συγκινημένος από το βήμα της εκδήλωσης μίλησε για τη Νάξο και ζήτησε τη συμπαράσταση όλων των φορέων και των κατοίκων του νησιού για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

«Βρίσκομαι εδώ, αλλά το μυαλό μου είναι πάντα στη Νάξο. Για μένα η Νάξος είναι το άλφα και το ωμέγα. Για αυτήν αγωνίζομαι. Βρίσκομαι στην Αθήνα, αν και μου λείπει πολύ ο τόπος μου, για να καταφέρουμε να συμβάλλουμε στην ρύθμιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Η ΟΝΑΣ προσπαθεί να ασκεί πιέσεις κάθε φορά που προκύπτει κάποιο πρόβλημα στους αρμόδιους φορείς, ώστε να επιλυθεί. Τα βασικά θέματα που θα πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα στη Νάξο για την περαιτέρω ανάπτυξή της είναι: το νοσοκομείο του νησιού, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το φράγμα του Τσικαλαριού, το αρδευτικό πρόγραμμα του νησιού» συμπληρώνει ο κ. Καλαϊτζής.

Οι προτεραιότητες της ΟΝΑΣ για τη νέα χρονιά είναι η έκδοση του 9ου τόμου της Επετηρίδας των Ναξιακών η οποία υπολογίζεται να βγει στα μέσα Ιουλίου του 2020, εκδρομή στη Σμύρνη, έκθεση ζωγραφικής σε Γαλάτσι και Νάξο, ημερήσια εκδρομή στη Λιβαδειά, ομιλία για κάποιο ιατρικό θέμα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς κ. Γεώργιος Μαντζουράνης, ο Αρχιμανδρίτης, πατήρ Γεώργιος Ρουσσάκης, ο Ιωάννης Βλασερός, καρδιολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, δήμαρχος Γαλατσίου, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδος Χατζηανδρέου εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων του νησιού.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική, τραγούδι και χορό από το παιδικό χορευτικό σύλλογο Κεραμωτής.

Κική Μαργαρίτη

(Visited 548 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*