Διήμερη περίοδεία του Νίκου Συρμαλένιου στην Τήνο

Newsroom
04/08/2020 14:03
 
 
 

Διήμερη περιοδεία στην Τήνο πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Εκεί, συνοδευόμενος από την Ιρέν Ρήγου και αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Τήνου, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο του νησιού και την Επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών, βρέθηκαν στο τυροκομείο, ενώ μοίρασαν το πρόγραμμα του κόμματος στα μαγαζιά της Χώρα και στον Πύργο. Τέλος, παρευρέθηκαν και στη συναυλία για την κοινωνική κουζίνα υπέρ των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Επιτακτική η ανάγκη απόκτησης πλωτού μέσου για διακομιδές

Στο Κέντρο Υγείας, ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με την πρόεδρο κ. Παπαδοπούλου και την επιστημονική διευθύντρια καρδιολόγο κ. Μπαλταρέτζου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης – και υπό το πρίσμα της πανδημίας – διαπιστώθηκε η ικανοποιητική κατάσταση, τόσο από πλευράς χώρου υποδοχής ενδεχόμενων περιστατικών (χώρος isobox), όσο και από πλευράς εξοπλισμού (με την προμήθεια εξοπλισμού μοριακού τεστ που πρόκειται άμεσα να εγκατασταθεί).

Όσον αφορά στην στελέχωση, επιτακτικό αίτημα του Κέντρου Υγείας είναι η πρόσληψη τριών παθολόγων ή γενικών γιατρών, ενός ορθοπεδικού (του οποίου η ολοκλήρωση πρόσληψης επίκειται άμεσα) κι ενός γιατρού ακτινολόγου για το Ακτινολογικό Τμήμα το οποίο τώρα λειτουργεί μόνο με δύο ακτινοδιαγνώστες αλλά χωρίς γιατρό ακτινολόγο. Σε ό,τι αφορά το λοιπό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, οι κυρίες Παπαδοπούλου και Μπαλταρέτζου θεωρούν ότι το Κ.Υ. καλύπτεται από τους υπάρχοντες εργαζόμενους, ενώ αναμένουν σύντομα την προμήθεια ενός σύγχρονου τηλεφωνικού κέντρου.

Σημαντική είναι επίσης, η λειτουργία της τηλεϊατρικής, για τον μεν διαβήτη με το Νοσοκομείο της Νίκαιας, για το δε παιδοψυχιατρικό με το Νοσοκομείο της Σύρου.

Ωστόσο, μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζουν οι διακομιδές έκτακτων περιστατικών με πλωτό μέσο, καθώς δεν μπορούν να γίνουν όταν φυσούν άνεμοι μεγαλύτεροι από 5 μποφόρ. Για τον λόγο αυτό, το Κέντρο Υγείας Τήνου διεκδικεί επιτακτικά ένα πλωτό μέσο που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τέτοιους είδους διακομιδές.

Από την πλευρά τους, ο κ. Συρμαλένιος και η αντιπροσωπεία ανέδειξαν για ακόμη φορά τη θέση τους για ξεκάθαρη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας που πρέπει να υπηρετείται με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, χωρίς να παραλείψουν να αναδείξουν την πρόσφατη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δέσμη οικονομικών, διοικητικών και επιστημονικών κινήτρων, ως μέτρα προσέλκυσης ειδικευμένων γιατρών στις νησιωτικές περιοχές.

Συνάντηση στο Δημαρχείο για θέματα που απασχολούν το νησί

Στο δημαρχείο, ο κ. Συρμαλένιος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Σιώτο, με τον οποίο συζήτησε τα φλέγοντα ζητήματα του νησιού.

Αρχικά, τέθηκε το οξύ πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο υπήρξε χρηματοδότηση κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ποσό 1.125.000 ευρώ (επεξεργασία αποθηκευμένων και νέων σύμμεικτων αποβλήτων) και το οποίο κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας ανατέθηκε σε ανάδοχο, όπως επίσης και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πρόσφατη φωτιά και καταστροφή δύο οχημάτων και του δεματοποιητή για το οποίο ο δήμος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών.

Ένα δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η αποκατάσταση του δρόμου στο παραλιακό μέτωπο προς τον Άγιο Φωκά, για το οποίο αμφισβήτηση ως προς για το αν αποτελεί ευθύνη του δήμου ή της περιφέρειας. Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βαδίζει το θέμα του λιμανιού, του οποίου η μελέτη αποκατάστασης τροποποιήθηκε βάσει των προτάσεων των καπεταναίων των πλοίων της γραμμής και του λιμενάρχη. Επίσης, συζητήθηκε το οικονομικό έλλειμμα του δήμου, όπως προέκυψε από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αντίστοιχα, ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την ψήφιση τροπολογίας με την οποία στις αρχές του έτους θα παρακρατούνται από την κρατική ενίσχυση οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τους ΟΤΑ σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο.

Τέλος, ο κ. Σιώτος ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της θέσης του Δήμου σχετικά με το ΠΙΙΕΤ και τον διακανονισμό του με την αποστολική διακονία.

Στο πλευρό των κατοίκων ενάντια στις φαραωνικές ανεμογεννήτριες

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών. Σε αυτήν συμμετείχαν η Έπαρχος κα Δεληγιάννη, ο Δήμαρχος κ. Σιώτος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μαρκουΐζος, ο κ. Κροντηράς εκ μέρους της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος του «Κοινού Τηνίων» κ. Βιδάλης και ο πρόεδρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Καλογεράτος.

Η συνάντηση έγινε υπό το φως της πρόσφατης δήλωσης του Νίκου Συρμαλένιου για τις απαράδεκτες διώξεις των 100 πολιτών της Τήνου, με κάποια μέλη της επιτροπής να εκφράζουν ενστάσεις και αντιρρήσεις για το πνεύμα της ανακοίνωσης. Άλλοι θεώρησαν τη δήλωση καθαρά υπέρ της Ενεργειακής, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι αυτό που ζητείται (δηλαδή η έναρξη διαλόγου μεταξύ όλων των πλευρών για την άρση του αδιεξόδου με ταυτόχρονη παύση των διώξεων και της επένδυσης, αλλά και με καταβολή αποζημίωσης από το κράτος προς την επιχείρηση για τις ζημιές που έχει υποστεί) είναι ουτοπικό, διότι ανοίγει «φάμπρικα» αποζημιώσεων προς όλους τους επενδυτές.

Πέραν αυτού η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα ουσίας της ενεργειακής πολιτικής και της αξιοποίησης των ΑΠΕ, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων στο αίτημα για αναστολή όλων των εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών έως την ψήφιση του χωροταξικού για τις ΑΠΕ.

Εν κατακλείδι, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν ότι θα στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των Τηνιακών ενάντια στα μεγάλα βιομηχανικά πάρκα και ότι θα συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα ενάντια στις διώξεις. Ταυτόχρονα, πρότειναν τον συντονισμό με τις αντίστοιχες επιτροπές των άλλων νησιών και τη διεκδίκηση συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έτσι ώστε να ασκηθεί πίεση προς το ανώτατο επίπεδο.

Επίσκεψη στο τυροκομείο

Στο τυροκομείο, ο κ. Συρμαλένιος και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τον διευθυντή του αγροτικού συνεταιρισμού Μάνθο Βίλλα, καθώς και με εργαζόμενους.

Δόθηκε η ευκαιρία για την εν συντομία ανάπτυξη των απόψεων τους σχετικά με την περίοδο που διανύουμε και τις σοβαρές επιπτώσεις της, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε νέα μεγάλη κρίση την ελληνική οικονομία, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.

Σημαντικό ενδιαφέρον από πλευράς συνεταιρισμού, παρουσιάζει η διαδικασία επεξεργασίας και κονιορτοποίησης των κλαδιών, που στη συνέχεια μετατρέπονται σε πλούσιο λίπασμα εμπλουτισμού των εδαφών.

Τέλος, στην ομιλία του προς τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις περιοδείες του κλιμακίου του κόμματος στη Χώρα και στον Πύργο αναπτύχθηκαν οι θέσεις του προγράμματος «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» που προτάσσει την γενναία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και την λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*