Προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο για τα εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης Καλλονής, Υστερνίων και Πανόρμου Τήνου

Newsroom
04/08/2020 10:22
 
 
 

Σε προέγκριση της υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Εξωτερικά έργα ύδρευσης των Τ.Κ. Καλλονής, Υστερνίων και Πανόρμου από τις πηγές Ζωδεμένης και Λιμοκού Δήμου Τήνου» προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης, η ΕΥΔ ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρεία και να ξεκινήσει η υλοποίησή του έργου.

Το έργο – υποέργο της Πράξης «Εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης Καλλονής, Υστερνίων και Πανόρμου Δήμου Τήνου» (συνολικού προϋπολογισμού 1.355.000€) αφορά στην κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού (εξωτερικό δίκτυο) από τις πηγές Ζωδεμένης και Λιμοκού έως και τις κεντρικές δεξαμενές των Τ.Κ. Υστερνίων, Καλλονής και Πανόρμου για σύνδεση των οικισμών με τις ανωτέρω πηγές ύδατος. Το συνολικό μήκος των αγωγών θα είναι περίπου 17.345μ. Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή διθάλαμης δεξαμενής συλλογής/αποθήκευσης νερού 100 κυβικών μέτρων με θάλαμο δικλείδων με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης, καθώς κι ενός αντλιοστασίου με χωρητικότητα υγρού θαλάμου 28,175 κ.μ. τα οποία θα κατασκευαστούν εντός δημοτικών εκτάσεων.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δικαιούχος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Τήνου.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οδήγησε σε έργα ύδρευσης το μεγαλύτερο ποσοστό των πόρων που εξασφάλισε κατά την αύξηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», εντάσσοντας έργα συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 15.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος».

(φωτό: tinostoday.gr)

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*