Θηρασιά: «Ανύπαρκτη» στον ακτοπλοϊκό χάρτη και με «τραυματισμένο» λιμενοβραχίονα

Newsroom
11/06/2020 11:58
 
 
 

 

Τη δρομολόγηση ενός πλοίου από Πειραιά που θα προσεγγίζει την Θηρασιά μια φορά την εβδομάδα ζητούν οι κάτοικοι του μικρού νησιού, η οποία έρχονται αντιμέτωποι μια ακτοπλοϊκή «Οδύσσεια» κάθε φορά που χρειάζεται να ταξιδέψουν.

Το θέμα ανέδειξε ο πρόεδρος της Κοινότητας νήσου Θηρασιάς Πέτρος Καραμολέγκος, ο οποίος έστειλε επιστολή στο γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταφέροντας την αγανάκτηση των κατοίκων για την άνιση και άδικη μεταχείρισή τους από την Πολιτεία.

Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που απασχολεί την Θηρασιά, η οποία από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 βλέπει «τραυματισμένο» τον λιμενοβραχίονα του μοναδικού της λιμανιού στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης (Ρίβας), χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάποια ενέργεια για την αποκατάστασή του.

Ο κ. Καραμολέγκος απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, παρακαλώντας να εξεταστεί πολύ σοβαρά το σημαντικό αυτό ζήτημα, πριν επαναληφθούν ακραία καιρικά φαινόμενα που πιθανότατα θα καταστρέψουν την μία και μοναδική προβλήτα που εξυπηρετεί την Θηρασιά.

*Δύο νέες αναφορές για σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Θηρασιάς κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Στην πρώτη αναφορά ο βουλευτής κατέθεσε την επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Θηρασιάς του Δήμου Θήρας σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θηρασιά αναφορικά με το ακτοπλοϊκό.

Στη δεύτερη αναφορά ο βουλευτής κατέθεσε την επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Θηρασιάς του Δήμου Θήρας σχετικά με το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στο ένα και μοναδικό λιμάνι.

(φωτό: mapio.net)

(Visited 165 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*