Το Γ.Ν. Σύρου για τον ασθενή που υπέστη εγκεφαλικό μετά τον εμβολιασμό του για Covid-19: «Αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

Newsroom
12/04/2021 17:08
 
 
 

Επίσημη ανακοίνωση για την διαχείριση του πρόσφατου περιστατικού ασθενούς που είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό του για Covid-19 εξέδωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο».

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι το εν λόγω περιστατικό αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από το εμπλεκόμενο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, οι οποίοι έπραξαν τα μέγιστα για την σταθεροποίηση και τη διάσωση της ζωής του ασθενούς, ενώ τα όποια αρνητικά σχόλια και καταγγελίες δημοσιοποιούνται στα ΜΜΕ για την υγειονομική μονάδα της Σύρου είναι ανυπόστατα.

Γι’ αυτό και η Διοίκηση προειδοποιεί ότι κάθε αναληθής και συκοφαντικός ισχυρισμός για το Γ.Ν. της Σύρου, θα αντιμετωπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Διοίκησης του Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο»:

Την Παρασκευή 26/3/2021, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», μέσω του ΕΚΑΒ, ασθενής, ο οποίος είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο μία ώρα μετά τον εμβολιασμό του για Covid-19.

Του είχε χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας Ερμούπολης, όπου τηρήθηκε η οριζόμενη διαδικασία εμβολιασμού.

Ο ασθενής, άμα τη άφιξή του στο Νοσοκομείο Σύρου, έλαβε τις πρώτες βοήθειες και αμέσως εξετάστηκε από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγος, παθολόγος, νευρολόγος κα), ενώ παράλληλα εκτελέστηκαν ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το πρόβλημά του και να αντιμετωπιστεί.

Οι κινήσεις των ιατρών του Νοσοκομείου ήταν άμεσες και καίριες, είχαν δε, ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης, την σταθεροποίηση και τη διάσωση της ζωής του ασθενούς, ο οποίος νοσηλεύθηκε λαμβάνοντας την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υγειονομική φροντίδα, έως τη στιγμή της διακομιδής του σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Από την 27/3/2021, σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ, συγγενείς του ασθενούς καταγγέλλουν και επιχειρηματολογούν σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού και τη διαχείριση του ασθενούς στο Νοσοκομείο Σύρου. Τονίζεται ότι ο υιός του ασθενούς από την πρώτη στιγμή έλαβε κάθε βοήθεια από το Νοσοκομείο Σύρου και δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση.

Σχετικά με τα του εμβολιασμού, το ζήτημα έχει αναληφθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Ωστόσο, τα σχόλια για το Νοσοκομείο Σύρου είναι ανυπόστατα και πέραν κάθε επιχειρησιακής λογικής. Το εν λόγω περιστατικό αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από το εμπλεκόμενο προσωπικό του Νοσοκομείου Σύρου, οι οποίοι έπραξαν τα μέγιστα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ασθενούς.

Κάθε αντίθετος ισχυρισμός είναι απολύτως αναληθής και συκοφαντικός για το Νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο παρέχει πάντοτε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς της Σύρου και των Κυκλάδων.

Δηλώνεται ότι από πλευράς Νοσοκομείου Σύρου αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνατότητες για την καλύτερη δυνατή φροντίδα του ασθενούς.

Θα αντιμετωπιστεί, δε, με κάθε νόμιμο τρόπο, κάθε συκοφαντικός σε βάρος του Νοσοκομείου Σύρου ισχυρισμός.

Ευχόμαστε στον ασθενή καλή ανάρρωση!

(Visited 283 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*