Υπογραφή συμβάσεων για τη συντήρηση και αναβάθμιση του Θεάτρου Απόλλων και του Ενυδρείου στο Κίνι

Newsroom
12/04/2021 12:32
 
 
 

Πάρα το γεγονός ότι ο Covid-19 άφησε έντονα τα σημάδια του στον πολιτισμό και την τέχνη, κατά την διάρκεια της πανδημίας ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης εστίασε στη λειτουργική αναβάθμιση των χώρων πολιτισμού προκειμένου, να είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν τις δράσεις του Δήμου, όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις, ενώ αναζήτησε κι άλλες δημιουργικές οδούς στη νέα ψηφιακή εποχή.

Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με το οποίο ανακοινώθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια κλιματιστικών μονάδων για το Θέατρο Απόλλων και ψυκτικής μονάδας για το Ενυδρείο στο Κίνι.

Τη σύμβαση, συνολικού ποσού 61.442€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Πιταούλης και η ανάδοχος εταιρεία «ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ – ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ Ο.Ε.»» και αφορά:

Α. στην αντικατάσταση των κεντρικών κλιματιστικών μονάδων (ΚΚΜ) αέρα-νερού, ψύξης-θέρμανσης, του Θεάτρου Απόλλων με νέες, λόγω εκτεταμένης βλάβης των υφιστάμενων και την ανάγκη συμμόρφωσης σύμφωνα με την 26635/23-04-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας «Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων».

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την απεγκατάσταση των υφισταμένων ή τη διάλυσή τους, προκειμένου να μεταφερθούν λόγω όγκου και βάρους, τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, την τοποθέτηση των νέων με όλα τα απαιτούμενα υλικά και μικροϋλικά, καθώς και τη σύνδεσή τους στο δίκτυο των αεραγωγών, παραδομένα σε πλήρη λειτουργία.

Β. στην προμήθεια και τοποθέτηση αντλίας θερμότητας στο Ενυδρείο που βρίσκεται στο Κίνι, για την ψύξη του θαλασσινού νερού που τροφοδοτεί τις εγκαταστάσεις του.

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη προμήθεια χρηματοδοτείται από το πολιτιστικό τέλος, το οποίο προέκυψε από τον υποχρεωτικό περιορισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*