Ανοιχτή Ημερίδα για την ψηφιακή καινοτομία και ανάπτυξη από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Newsroom
03/03/2021 12:04
 
 
 

Την Τρίτη 9 Μαρτίου και ώρα 13:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το πρώτο City Lab του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με τον στρατηγικό συνεργάτη σε θέματα ψηφιακής στρατηγικής και καινοτομίας του Δήμου, την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com).

Υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού με συνεχή προσπάθεια για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών και των επιχειρήσεων, τη σωστή ενημέρωση τους και τη βελτίωση της καθημερινότητας τους με πρακτικές λύσεις, απώτερος στόχος της ψηφιακής αναβάθμισης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης είναι η υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και η εξωστρέφεια.

Στην Ανοιχτή Ημερίδα για την ψηφιακή καινοτομία και ανάπτυξη (κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τα ψηφιακά εργαλεία που έχουν ήδη αναπτυχθεί, εκείνα που προγραμματίζονται, αλλά θα ακουστούν και οι προτάσεις και τοποθετήσεις όσων την παρακολουθήσουν) μπορούν να συμμετάσχουν:
*Πολίτες που ενδιαφέρονται για την ψηφιακή καινοτομία, τα έξυπνα νησιά, και τις σχετικές τεχνολογικές τάσεις.
*Στελέχη Δήμων και Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
*Startup εταιρείες, φορείς και στελέχη του ιδιωτικού τομέα, μέλη της ερευνητικής κοινότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου: «Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και εφαρμογών μπορούμε να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί. Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να συμβάλουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και έχουμε τα μέσα να δημιουργήσουμε εφαρμογές για τη νέα πραγματικότητα και να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία. Παράλληλα, μέσω των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Δήμος αναδεικνύει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας με ψηφιακά μέσα. Η ψηφιακή μετάβαση είναι μονόδρομος στη σύγχρονη εποχή και θα διακριθούν οι προορισμοί, οι οικονομίες και οι κοινωνίες που το έχουν αντιληφθεί εγκαίρως και πρωτοπορούν»

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Ψηφιακός Μετασχηματισμός και καλές πρακτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

*Σχέδιο και όραμα για τον ψηφιακό Δήμο Σύρου – Ερμούπολης (Νικόλαος Λειβαδάρας, Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης).

*Δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης (Ανδρέας Γιαλόγλου, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Σ., Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γραφείου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Γραφείου Διαχείρισης Ποιότητας, Αποδοτικότητας και Αποτελεσματικότητας του Αυτοτελούς Τμήματος Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και Τ.Π.Ε. Δήμου Σύρου – Ερμούπολης).

*Η καλή πρακτική ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου και τα νέα εργαλεία συμμετοχικότητας και ηλεκτρονικών υπηρεσιών (Γιώργος Καραμανώλης, Co-founder CTO/CIO CrowdPolicy).

*Βιώσιμα Νησιά – Τοπική Ανάπτυξη – Καλές Πρακτικές (Χρήστος Καλλονιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας – Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

*Ερωτήσεις και Συμπεράσματα.

 

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

*Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: https://www.syros-ermoupolis.gr/

*Crowdpolicy: www.crowdpolicy.com

*Δήλωση Συμμετοχής στο City Lab: https://hello.crowdapps.net/citylab-syros-ermoupoli/

*Facebook Event: https://www.facebook.com/events/353235449123942

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*