Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου με αφορμή τα 16 κρούσματα κορωνοϊού στο νησί

Newsroom
21/02/2021 16:09
 
 
 

 

Σε καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, μετά την ανακοίνωση των 16 κρουσμάτων κορωνοϊού στη Σύρο υπογραμμίζοντας τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων (Ιατρών, Νοσηλευτών, λοιπού προσωπικού) με μόνιμο προσωπικό, να μη μετακινούνται σε άλλες μονάδες υγείας γιατροί και λοιπό προσωπικό και την άμεση μονιμοποίηση των εκτάκτων.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Μετά από την ανακοίνωση των 16 κρουσμάτων Covid 19 στην Σύρο – κάποια από τα οποία νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο μας – και ενώ είναι σε εξέλιξη το τρίτο κύμα πανδημίας, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τα εξής:

1. Τρεις Ιατροί του Νοσοκομείου Σύρου (Γυναικολόγος, Αναισθησιολόγος, Παιδίατρος) μετακινήθηκαν αιφνιδίως στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου για «υπηρεσιακές ανάγκες». Τους ανακοινώθηκε αιφνιδίως – αρχικά προφορικά – ότι με απόφαση της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου εντέλλονται να μεταβούν εντός μιας ημέρας στην Νάξο για χρονικό διάστημα 4 έως 10 ημερών. Προς έκπληξή μας ενημερωθήκαμε ότι δεν είχε υπάρξει καμία προηγούμενη ενημέρωση ή συνεννόηση με τις αντίστοιχες κλινικές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρχε αυτή η δυνατότητα.
Παράλληλα από τη ΜΑΦ μετακινήθηκε με εντολή της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου με τρίμηνη μετακίνηση, Ιατρός της στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

2. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει γίνει προκήρυξη για οκτώ (8) μόνιμες θέσεις νοσηλευτών και ενώ διανύουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας δεν έχουμε καμία εξέλιξη της διαδικασίας με αποτέλεσμα από την στιγμή που ξεκίνησαν να νοσηλεύονται Covid περιστατικά στο Νοσοκομείο μας, το ήδη ταλαιπωρημένο και εξουθενωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται εδώ και ένα χρόνο με ανάκληση αδειών, καλείται πλέον να καλύπτει ανάγκες σε διαφορετικά πόστα (νοσηλεύτριες της παιδιατρικής για παράδειγμα καλούνται να καλύψουν ανάγκες της παθολογικής – χειρουργικής κλινικής και των επειγόντων κλπ).

3. Μας φαίνεται αδιανόητο δε, ότι στην προκήρυξη των 918 θέσεων Ιατρών, ένα Νοσοκομείο σαν το Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ το οποίο καλύπτει όλες τις Κυκλάδες και υποστηρίζει μία πτητική βάση ΕΚΑΒ, με μία νεοσύστατη πολύτιμη για τον νομό ΜΑΦ, δεν υπάρχει ούτε η πολυπόθητη θέση Διευθυντή Εντατικολόγου, ούτε καμία άλλη από τις 20 κενές οργανικές θέσεις Ιατρών.

Επειδή το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί είναι μεγάλο, πρωτίστως για την προάσπιση της ασφαλούς νοσηλείας των πολιτών καθώς και για τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου απαιτούμε:

1. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων (Ιατρών, Νοσηλευτών, λοιπού προσωπικού) με μόνιμο προσωπικό.
2. ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ η οποία θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
3. Άμεση Μονιμοποίηση εκτάκτων.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στους συναδέλφους μας, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους ένα χρόνο τώρα και γρήγορα να βγούμε νικητές από αυτήν την δύσκολη περίοδο.

(Visited 294 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*