Προγραμματική Σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού για το Θέατρο Απόλλων

Newsroom
19/02/2021 4:17
  •  
  •  
  •  

Ομόφωνα εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την πράξη «Προμήθεια Εξοπλισμού Θεάτρου Απόλλων».

Η πράξη αποσκοπεί στην αναβάθμιση του Θεάτρου Απόλλων και περιλαμβάνει:

*Την προμήθεια σύγχρονου προβολέα για να καλύψει τις ανάγκες εκδηλώσεων, προβολής, κλπ.

*Την αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και των φωτιστικών σωμάτων που έχουν υποστεί φθορές λόγω παλαιότητας, για την ασφαλή λειτουργία του Θεάτρου.

*Την προμήθεια νέων επίπλων για την συμπλήρωση του εξοπλισμού.

*Την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας.

*Την προμήθεια αναβατορίου φορτίου.

*Τις παρεμβάσεις στο δίκτυο του Θεάτρου.

Η Προγραμματική Σύμβαση έχει χρονική διάρκεια 12 μηνών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, δήλωσε σχετικά:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στηρίζοντας διαχρονικά την αποκατάσταση των πολιτιστικών χώρων, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για προμήθεια εξοπλισμού στο Θέατρο Απόλλων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος προκειμένου να ανταπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις συντήρησης του Θεάτρου.

Μνημεία πολιτισμού, όπως το ιστορικό Θέατρο Απόλλων, το οποίο κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, οφείλουμε να τα διαφυλάττουμε ως “κόρην οφθαλμού” για να τα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές».

(Visited 19 times, 1 visits today)