Διαδικτυακό το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2021 (διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων)

karnabali 2017 4
Newsroom
09/02/2021 16:05
 
 
 

 

Σε συμβολικές δράσεις θα περιοριστεί το φετινό Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο σημαντικός αυτός θεσμός θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να προσφέρει – έστω και με τον εναλλακτικό αυτό τρόπο – ελπίδα και αισιοδοξία ότι η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα αργήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης προσκαλεί τους μικρούς καλλιτέχνες του νησιού σε μια e-δράση, με σκοπό να φανταστούν, να αισθανθούν και να δημιουργήσουν το Συριανό Καρναβάλι και τις Απόκριες, με όποια εικαστική τεχνική επιθυμούν.

Οι δημιουργίες, ατομικές ή ομαδικές, που θα αποσταλούν από τις 15 Φεβρουαρίου στο e-mail politismos@syros-ermoupolis.gr, θα αναρτηθούν στη σελίδα Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σούρης» από την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου έως και την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021. Το ονοματεπώνυμο και η ηλικία των παιδιών θα αναγράφονται, εφόσον οι γονείς/κηδεμόνες τους το επιθυμούν.

«Μέσα από τα μάτια των παιδιών, θα μπορέσουμε όλοι να μεταφερθούμε, από την μουντή πραγματικότητα της καθημερινότητας, στις γεμάτες χρώματα, χορούς και τραγούδια, κεφάτες ημέρες του καρναβαλιού και των αποκριών. Για μια ακόμα χρονιά θα γιορτάσουμε τις Απόκριες “Αλλιώς”, αλλά Μαζί παραμένοντας Ασφαλείς!» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

Το μήνυμα της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Σύρου – Ερμούπολης Αλίκης Λεονταρίτη για το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2021

Φίλες, φίλοι
Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, λίγο πριν την κορύφωση της αποκριάτικης περιόδου με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η γιορτή της χαράς διακόπηκε απότομα και στο νησί μας λόγω της διασποράς του COVID-19 σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.

Σήμερα δίχως να γνωρίζουμε την χρονική επέκταση και ένταση της πανδημίας και σύμφωνα με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, δεν μας επιτρέπεται όπως τα προηγούμενα χρόνια η προοπτική διοργάνωσης του ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ «Γεώργιος Σουρής» για το 2021.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα σηματοδοτήσουμε την περίοδο της Αποκριάς με λογική, σύνεση και υπευθυνότητα και θα περιοριστούμε σε συμβολικές δράσεις, διατηρώντας τους στόχους και τη φαντασία με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και προσαρμοσμένοι με ασφάλεια στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας, θεωρώντας πρώτιστο καθήκον μας την προστασία της δημόσιας υγείας.

Γνωρίζουμε ότι οι δια ζώσης καρναβαλικές εκδηλώσεις με τον αυθορμητισμό, την επιθυμία της συμμετοχής και το πλήθος των συναισθημάτων της χαράς, του κεφιού και της ανεμελιάς σε μικρούς και μεγάλους, δεν αντικαθίστανται μέσω εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης. Όπως επίσης γνωρίζουμε και ότι το πλήγμα λόγω της πανδημίας θα είναι μεγάλο κοινωνικά και οικονομικά και κατά την καρναβαλική περίοδο, ακόμα και εάν τροποποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα, διότι ο τόπος μας κινείται γύρω από αυτόν τον πολιτιστικό θεσμό.

Μέσα όμως από ένα φετινό διαδικτυακό καρναβάλι με μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για γρήγορη επαναφορά στην κανονικότητα και ένα καλύτερο μέλλον, ας μη ξεχνάμε η σκέψη μας να βρίσκεται στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι με οποιονδήποτε τρόπο έχουν πληγεί και υποφέρουν από την πανδημία.

Καλή μας αντάμωση του χρόνου σε καρναβαλικούς ρυθμούς!

 

Το πρόγραμμα του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2021

(Visited 71 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*