Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος ΤΕΒΑ

Newsroom
19/01/2021 18:58
 
 
 

Οι δράσεις των συνοδευτικών μέτρων της 1ης Πράξης του προγράμματος ΤΕΒΑ που υλοποιεί το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Άνδρο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Η συνάντηση περιλάμβανε απολογισμό για την, μέχρι τώρα, υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων «Ατομικής Συμβουλευτικής» και «Δημοσιότητας», αναλυτική παρουσίαση καλών πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί αλλά και των δυσκολιών συμμετοχής των ωφελούμενων. Επίσης, κατατεθήκαν προτάσεις για τη βελτίωση του τρόπου υλοποίησης των μέτρων και στη συνέχεια συζητήθηκε ο προγραμματισμός των Συνοδευτικών Μέτρων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επειδή διαπιστώθηκε δυσκολία στην υλοποίηση των ομαδικών συνοδευτικών μέτρων (όπως οι ημερίδες και τα δημιουργικά εργαστήρια), λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προτάθηκε παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησή τους, ενώ συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων και στην Άνδρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΒΑ, Προϊστάμενος Δ/νσης κ. Αλουμανής Δημήτριος και Προϊσταμένη Τμήματος κα Κυρίτση Κυριακή. Από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος κ. Χρυσίνης Νικόλαος και οι συνεργάτες κ. Παπαμακάριος Μανώλης, η ψυχολόγος κα Ανθή Ανδροβιτσανέα, υπεύθυνη για την Σύρο και την Τήνο και μέσω τηλεδιάσκεψης, η ψυχολόγος κα Μουστάκα Ειρήνη υπεύθυνη για την Νάξο και την Πάρο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό και δημιουργικό κλίμα και πρόκειται να επαναληφθεί σύντομα, προκειμένου να συζητηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

(Visited 44 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*