Παραλίες της Σύρου γέμισαν με τσούχτρες

Άκης Αξαόπουλος
19/12/2020 23:53
 
 
 

 

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές της ν. Σύρου (Αγ.Νικόλαος, Βάρη, Φάμπρικα, Φοίνικας, κ.λπ.), έχει παρατηρηθεί έντονο το φαινόμενο της ύπαρξης μεγάλου αριθμού μεδουσών (τσούχτρες), οι οποίες στην περίπτωση επαφής τους με το ανθρώπινο σώμα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις, όπως, έντονο πόνο, τσούξιμο, αίσθημα καύσου, μώλωπες.

Ορισμένα είδη μεδουσών μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και διάφορα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού και να προκαλέσουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.

Το Λιμεναρχείο Σύρου έγινε αποδέκτης σχετικών αναφορών, κυρίως από χειμερινούς κολυμβητές και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλίες.

Στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου διενήργησαν αυτοψία σε υποδειχθείσες θαλάσσιες περιοχές διαπιστώνοντας όντως την ύπαρξη πλήθους μεδουσών.

Στα πλαίσια των αναληφθεισών ενεργειών το Λιμεναρχείο Σύρου ενημέρωσε εγγράφως τις συναρμόδιες υπηρεσίες, Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ.λπ., προκειμένου με τη σειρά τους να ενεργήσουν αρμοδίως.

(Visited 426 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*