Πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία για διάγνωση και παρακολούθηση του καρκίνου του προστάτη στο Γ.Ν. Σύρου

Newsroom
16/12/2020 16:17
 
 
 

 

Την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάσης διενέργειας της πολυπαραμετρικής μαγνητικής τομογραφίας για τη διάγνωση και την παρακολούθηση του καρκίνου του προστάτη ανακοίνωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο».

Πλέον, η συγκεκριμένη εξέταση εντάσσεται στις τακτικές απεικονιστικές εξετάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, καθώς είναι απαραίτητη για τη διάγνωση, σταδιοποίηση και επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας καρκίνου του προστάτη.

Βοηθά στον εντοπισμό και στη χαρτογράφηση του καρκίνου του προστάτη, ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί μία αρνητική βιοψία, οπότε στην επόμενη βιοψία δύνανται να ληφθούν δείγματα εκλεκτικά από το σημείο που η μαγνητική τομογραφία εντοπίζει πιθανά καρκίνο. Η αξιοπιστία της εξέτασης ξεπερνά το 85%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γ.Ν. Σύρου, αυτοί που εισηγήθηκαν και ενήργησαν προς την υλοποίηση αυτής δράσης, από την οποία έχουν ωφεληθεί δεκάδες άτομα, είναι ο κ. Ιωάννης Γαβριήλ (Διευθυντής Ουρολογίας) και ο κ. Ιωάννης Βούλτσος (Επιμελητής Β’ Ακτινολογίας).

Τη σχετική δαπάνη χορήγησε ο κ. Αντώνιος Λογοθέτης, τον οποίο και ευχαρίστησε η Διοίκηση της υγειονομικής μονάδας της Σύρου.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*