Η Σύρος στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Γιατί ’21; 12 ερωτήματα»

Newsroom
11/12/2020 15:55
 
 
 

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Γιατί ’21; 12 ερωτήματα» θα φιλοξενηθεί η Σύρος, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της αλλά και της ανάδειξης της συνεισφοράς της στην εθνική παλιγγενεσία.

Η εκπομπή «Γιατί ’21; 12 ερωτήματα» θα αρχίσει να προβάλλεται από τον Μάρτιο του ’21 στο τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η συγκεκριμένη εκπομπή αποσκοπεί να παρουσιάσει μέσω 12 απλών, αλλά διαχρονικών ερωτημάτων, τις βασικές πτυχές της ελληνικής Ιστορίας από την έναρξη της Επανάστασης έως και σήμερα. «Πώς και γιατί γιόρταζαν οι Έλληνες το 21;», «Γιατί διχάζονται οι Έλληνες;», «Ποια η εικόνα των ξένων για τους Έλληνες;», «Γιατί επτωχεύσαμεν;», «Πόλεμος ή Ειρήνη;» είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θα τεθούν στη σειρά.

Οι δύο δημοσιογράφοι- ερευνητές, Μαριλένα Κατσίμη και Πιέρρος Τζανετάκος, επιχειρούν ν’ αναδείξουν τον πλουραλισμό των αφηγήσεων που υπάρχουν για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, συνομιλώντας με τους κορυφαίους πανεπιστημιακούς, αλλά και ταξιδεύοντας στους τόπους όπου γράφτηκαν τα σημαντικότερα κεφάλαια του ελληνικού έθνους.

Για τον λόγο αυτό, κατά το διάστημα 7-9 Δεκεμβρίου 2020 η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη και τηλεοπτικό συνεργείο της εταιρείας παραγωγής “FILMIKI PRODUCTIONS” βρέθηκαν στη Σύρο για γυρίσματα, με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Παναγιώτη Κουταβά να τους ξεναγεί στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού, τα οποία μάλιστα αναδεικνύουν το ιστορικό και πολιτιστικό της υπόβαθρο, αλλά και τη συνεισφορά της στην εθνική παλιγγενεσία.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή τους τον κ. Δημήτρη Σταυρακόπουλο, αλλά και τους παραγωγούς Στέφανο Βακόνδιο («Τυροκομείο Ζωζεφίνος») και Κωνσταντίνο Κόκκαλη («Λουκουμοποιεία Κανακάρης»), για τη χορηγική προσφορά τοπικών προϊόντων.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*