Ερμούπολη: Η πολύχρωμη αρχόντισσα των Κυκλάδων που μοιάζει με ζωγραφιά

Newsroom
04/11/2020 15:40
 
 
 

 

Αν υπάρχει μια Χώρα νησιού που θα μπορούσαν πολλοί να μετακομίσουν αύριο κιόλας, τότε αυτή είναι σίγουρα η Ερμούπολη της Σύρου. Η πολύχρωμη και ξεχωριστή αρχόντισσα των Κυκλάδων είναι ένα πραγματικό στολίδι, που όσοι την επισκέπτονται μένουν με το στόμα ανοιχτό και υπόσχονται να επιστρέψουν.

Και αυτό που την κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, είναι το γεγονός ότι είναι το ίδιο γοητευτική όλες τις εποχές του χρόνου. Η Σύρος το χειμώνα μετατρέπεται σε ένα πολύχρωμο και αρχοντικό ησυχαστήριο που έχει τόση ζωντάνια όση θες για να περάσεις μερικές χαλαρές μέρες με θέα τη θάλασσα.

Ερμούπολη: Η πολύχρωμη αρχόντισσα από ψηλά είναι σαν πίνακας

Η Σύρος αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων για καλοκαιρινές διακοπές. Αν βρεθείς, όμως εκεί φθινόπωρο ή και χειμώνα, καταλαβαίνεις γιατί αποτελεί αγαπημένο προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι το νησί που θα απολαύσεις φυσική ομορφιά, ξεχωριστή αρχιτεκτονική και πολλά αξιοθέατα. Για την ακρίβεια, αν σταθείς βράδυ στο κέντρο της πλατείας Μιαούλη στην Ερμούπολη, νομίζεις ότι πρωταγωνιστείς σε ταινία εποχής. Τα κτήρια γύρω σου σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.

Ξεχωριστό είναι το έντονο καθολικό στοιχείο το οποίο όμως δένει με μια ιδιαίτερη αρμονία με το ορθόδοξο. Από την πρώτη στιγμή που θα δεις το νησί από μακριά όντας στο πλοίο. Οι δύο εκκλησίες, ορθόδοξη και καθολική στέκουν στους δύο λόφους. Ολόκληρο το νησί μα ιδιαίτερα η Ερμούπολη και η Άνω Σύρα εκπέμπουν μια νεοκλασική αρχοντιά. Θα δεις πολύχρωμα κτήρια, γραφικά πλακόστρωτα και περιποιημένες γωνιές. Ακόμη και οι βουκαμβίλιες όταν δεν είναι ανθισμένες, σε προϊδεάζουν για το σκηνικό που θα απολαύσεις όταν πετάξουν ανθούς!

Η Σύρος δεν είναι από αυτά τα νησιά που το χειμώνα θα ερημώσουν και δε θα έχουν ζωή. Σίγουρα η κίνηση είναι περιορισμένη αλλά ίσως έτσι απολαμβάνεις περισσότερο τις ομορφιές της. Και είναι και μια καλή ευκαιρία να απολαύσεις την Ερμούπολη περισσότερο μιας και εκεί θα βρεις περισσότερα διαθέσιμα και ανοιχτά καταλύματα. Η καρδιά του νησιού χτυπάει εκεί και οι περίπου 20.000 κάτοικοι του νησιού φροντίζουν να έχει τον πιο ιδιαίτερο ρυθμό.

Και περπατώντας στα στενά της γραφικής και αρχιτεκτονικής Ερμούπολης, θα χωθείς σε κάποιο μικρό ταβερνάκι. Και θα απολαύσεις ντόπιες και παραδοσιακές συνταγές υπό τους ήχους του μεγάλου μουσικού του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη. Η Σύρος είναι το νησί που δύσκολα επισκέπτεσαι μόνο μια φορά…

Απόλαυσε την πολύχρωμη αρχόντισσα των Κυκλάδων μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Stories του Youtube…

Πηγή: newsbeast.gr

 

(Visited 249 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*