Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου-Ερμούπολης και το Syros International Film Festival

SIFF
Newsroom
27/10/2020 12:15
 
 
 

Μια νέα συνεργασία εγκαινιάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης με το Syros International Film Festival, υλοποιώντας εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Πιο αναλυτικά, τα δωρεάν εργαστήρια για παιδιά 4-8 ετών και 8-12 ετών με θέμα «Προ-κινηματογραφικά: Κινούμενες εικόνες με μολύβι και χαρτί» έχουν προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Οκτωβρίου 2020 στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην πλατεία Μιαούλη.

Το εργαστήριο για τα παιδιά 8-12 ετών θα γίνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από τις 17:00 μέχρι τις 19:00, ενώ το εργαστήριο για παιδιά 4-7 ετών θα γίνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 12:00.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο θα είναι τα 10 άτομα, ενώ οι θέσεις καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας.

Δήλωση ενδιαφέροντος στη φόρμα https://forms.gle/z8iwZ6T7YHx4ZM9R9.

*Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ όλη τη διάρκεια του. Για λόγους προστασίας από τον Covid-19, σε κάθε παιδί που συμμετέχει, θα παρέχεται ατομικό σετ από αναλώσιμα (μολύβια, μαρκαδόροι, ψαλίδια κλπ), ώστε να μηδενιστεί η ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Επίσης, στις 31 Οκτωβρίου 2020 (17:00-19:00) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για όσους έφηβους από 14 έως 18 ετών ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εργαστήριο το 2021 με θέμα: «Νεαροί προγραμματιστές ταινιών – Σχεδιασμός, οργάνωση και παρουσίαση θεματικών προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων από τους νέους για τους νέους».

Χώρος διεξαγωγής της συνάντησης είναι ο χειμερινός κινηματογράφος Παλλάς, (Καραολή & Δημητρίου 1, πλησίον Θεάτρου Απόλλων). Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 10 άτομα και οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον στη φόρμα https://forms.gle/Pt33jKFfkitDSaTH7.

Οι 10 θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας (δωρεάν συμμετοχή).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί το 2021.

*Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ όλη τη διάρκεια της.

«Νεαροί προγραμματιστές ταινιών»
Εργαστήριο για εφήβους, Ιανουάριος-Ιούλιος 2021

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου «Νεαροί προγραμματιστές ταινιών» περιλαμβάνει περί τις δέκα (10) διαδικτυακές συναντήσεις των συμμετεχόντων μες στο 2021, αλλά ενδεχομένως και κάποιες δια ζώσης παρακολουθήσεις στη Σύρο.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα συν-διαμορφωθεί με τους συμμετέχοντες. Ο αριθμός συμμετεχόντων του εργαστηρίου δεν θα ξεπερνά τα 15 άτομα.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρακολουθήσουν ταινίες που αναφέρονται στην θεματική του Φεστιβάλ για την τρέχουσα χρονιά, κατάλληλες για το εφηβικό κοινό, να αναζητήσουν και να μάθουν πληροφορίες για το πώς αυτές δημιουργήθηκαν, τις σκέψεις του/της σκηνοθέτη/-ιδας, να ανακαλύψουν γέφυρες με άλλες ταινίες και άλλες τέχνες, να σκεφτούν δημιουργικά. Εργάζονται ομαδικά με την καθοδήγηση της Ζήνας Λεύκου, εισηγήτριας/εμψυχώτριας, ειδικού της παιδαγωγικής κινηματογράφου, αναλύουν και συζητούν τις ταινίες, λαμβάνοντας επιπλέον ερεθίσματα και κατανοώντας τις αναφορές.

Ασχολούνται με την διοργάνωση, την προώθηση και επικοινωνία της προβολής, προετοιμάζοντας από την αρχή μέχρι το τέλος το δικό τους κινηματογραφικό γεγονός.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2021 στη Σύρο με μια ειδική δημόσια προβολή, επιμελημένη από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου.

(Visited 37 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*