Αλλαγή στο πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρο

Newsroom
26/10/2020 2:39
  •  
  •  
  •  

 

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, η επιμνημόσυνη δέηση στο Κοιμητήριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 στις 11:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, ακυρώνεται.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου ισχύει κανονικά, ως εξής:

Το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επίσης, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου θα γίνει φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
*07:30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης.

*08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο με συμμετοχή ολιγομελούς τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

*09:30 Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στις κατά τόπους ενορίες, προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους τοπικών αρχών και μαθητές των Εκπαιδευτικών Μονάδων Άνω Σύρου, Βάρης και Ποσειδωνίας, ως εξής:

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου, του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Ο Άγιος Γεώργιος», του «Βαμβακάρειου» Γυμνασίου (μόνο ο/η Σημαιοφόρος του κάθε σχολείου) και εκπροσώπους τοπικών αρχών (ένας από κάθε θεσμό).

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΒΑΡΗΣ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάρης (μόνο ο/η Σημαιοφόρος του σχολείου) και εκπροσώπους τοπικών αρχών (ένας από κάθε θεσμό).

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΓΑΛΗΣΣΑ

Από τριμελή αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας και εκπροσώπους τοπικών αρχών (ένας από κάθε θεσμό).

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας (μόνο ο/η Σημαιοφόρος του σχολείου) και εκπροσώπους τοπικών αρχών (ένας από κάθε θεσμό).

*10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μυκόνου – Μήλου -Σερίφου – Σίφνου – Κιμώλου – Κύθνου – Φολεγάνδρου και Σικίνου κ. κ. Δωροθέου Β’ (τέλος προσέλευσης στον Ιερό Ναό στις 10:25).

*10:50 Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας μετά το πέρας της Δοξολογίας (εντός του Ι.Ν.) από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κι Επικοινωνιών Κυκλάδων κ. Μάρκο Δαδάο.

*11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου) και κατάθεση στεφάνων τηρουμένης της με αρ. 52749/28.9.2006 (ΦΕΚ 1488/6.10.2006) υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος και σε εφαρμογή των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων, με ευθύνη των τελεταρχών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. κ. Κωνσταντίνο Μουρσελά και Αλέξιο Μαραντζίδη.
Σιγή ενός λεπτού – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

*18:50 Υποστολή της Σημαίας (όπως και κατά την έπαρση).

(φωτό αρχείου)

(Visited 144 times, 1 visits today)