Δωρεάν Wi-Fi σε τρεις κεντρικούς δημόσιους χώρους της Ερμούπολης

kinito heri
Newsroom
13/10/2020 10:57
 
 
 

Στην εγκατάσταση κεραιών παροχής ασύρματου Wi-Fi σε 3 γεωγραφικά σημεία προχώρησε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU, μέσω της οποίας η εξασφαλίζεται δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ευρώπη (πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία).

Το έργο «Ανάπτυξη Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων» στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες από τον όμιλο Euroaxes και πρόκειται για έργο εγκατάστασης δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:

1. Πλατεία Μιαούλη.

2. Συμβολή Οδών στην περιοχή Πιάτσα στην Άνω Σύρο (που ξεκινά από το Μουσείο Βαμβακάρη και καταλήγει στην ταβέρνα «Δημαρχείο»).

3. Αθλητικό Κέντρο «Δημήτριος Βικέλας» (Κολυμβητήριο και γήπεδα τένις, κλειστή αίθουσα βόλεϊ, κλειστή αίθουσα μπάσκετ, όλα τα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ, καθώς και ο εξωτερικός χώρος της παιδικής χαράς).

Στόχος του προγράμματος WiFi4EU είναι η στήριξη, με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2018-2020, της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU παρείχε στους Δήμους τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση εξοπλισμού Wi-Fi σε δημόσιους χώρους εντός των ορίων του Δήμου, οι οποίοι δεν διαθέτουν ήδη σημεία δωρεάν ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi, και να καλύψουν τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης των σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Οι Δήμοι, που έλαβαν το κουπόνι WiFi4EU, επέλεξαν τα «κέντρα δημόσιας ζωής», όπου δημιουργήθηκαν σημεία WiFi4EU (σημεία ασύρματης πρόσβασης).

Το ασύρματο δίκτυο που αναπτύχθηκε από την Euroaxes, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, δίνει την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και το internet και να αναπτύξουν την τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στην νέα Ψηφιακή Εποχή.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*