Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σύρου: «Χρέος μας να καταδικάσουμε την Χρυσή Αυγή»

Newsroom
05/10/2020 8:42
  •  
  •  
  •  

Συγκέντρωση μπροστά στα σκαλιά του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου οργανώνει για το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σύρου, με αφορμή την έκδοση της τελικής απόφασης στην δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής».

«Καλούμε όλους τους πολίτες της Σύρου, κάθε άνθρωπο που στέκεται απέναντι στις ιδέες του φασισμού και του ρατσισμού, να ενώσουμε τις φωνές μας με εκείνες σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην ξενοφοβία και το μίσος» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Οργάνωση Μελών, τονίζοντας ότι «η μόνη δικαίωση είναι τα ισόβια στους ναζί».

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου έχει ως εξής:

Μετά από 5,5 χρόνια συνεχόμενων συνεδριάσεων, έφτασε η ώρα της λήξης της πολύκροτης δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και 7/10 θα γίνει γνωστή η τελική απόφαση της δικαιοσύνης.

Η αποδεικτική διαδικασία έφερε στο φως αμέτρητα στοιχεία που τεκμηριώνουν απολύτως τόσο την τέλεση των επιμέρους σοβαρών κακουργημάτων, όσο και το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με την ηγεσία να σχεδιάζει και να εγκρίνει την εγκληματική δράση των νεοναζί.

Η μόνη δικαίωση είναι τα ισόβια στους ναζί.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Σύρου, κάθε άνθρωπο που στέκεται απέναντι στις ιδέες του φασισμού και του ρατσισμού, να βρεθούμε την Τετάρτη στις 07/10 και ώρα 11:00 στην Πλατεία Μιαούλη, μπροστά στα σκαλιά του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπου στεγάζεται το Εφετείο Κυκλάδων, ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας με εκείνες σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην ξενοφοβία και το μίσος.

Έχουμε καθήκον να μην ξεχάσουμε τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τη δράση των ταγμάτων εφόδου, τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών, τα εκατοντάδες θύματα της Χρυσής Αυγής.

Στις 11 Οκτωβρίου θα γιορτάσουμε και πάλι την Απελευθέρωση της Σύρου από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, τη νίκη απέναντι στον φασισμό και τους ναζί.

Έχουμε καθήκον να μην ξεχάσουμε κανένα θύμα του φασισμού και του ρατσισμού στον τόπο μας, στη χώρα μας, στον κόσμο.

Έχουμε χρέος να καταδικάσουμε την Χρυσή Αυγή.

(Πηγή φωτογραφίας Μάγδας Φύσσα: ert.gr)

(Visited 45 times, 1 visits today)