Στις 20 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρά Ασίας

Newsroom
15/09/2020 17:22
 
 
 

Φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της Μ. Ασίας αποτίει και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τις εκδηλώσεις εθνικής μνήμης να λαμβάνουν χώρα την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας:

«Χρέος όλων μας είναι να μην παραδώσουμε στη λήθη του χρόνου τον αφανισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, να μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας τέτοια σημαντικά ιστορικά γεγονότα και να τα μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά. Όσο ζουν η μνήμη και η ιστορία αποτυπωμένες, δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, δεν υπάρχουν χαμένοι πολιτισμοί. Η νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες παραμένει πάντα δυνατή. Γιατί, όπως λέει και ο Όμηρος στην Οδύσσεια: “Και καπνόν μονάχα να δει ελαφροαναβαίνοντα ψηλά από την πατρίδα του κι ας πεθάνει”. Ας έχουμε ιστορική μνήμη και γνώση…».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Α. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Νομό, από τις 8:00 το πρωί μέχρι και την δύση του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2020.

Β. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας από τις 8 το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2020.

ΩΡΑ 10:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β’ (τέλος προσέλευσης στον Ιερό Ναό 09:50).

Μετά το πέρας της δοξολογίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ι.Ν. από την κα Ντίνα Συκουτρή, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης.

Μετά από την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Επέτειο.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας Τελετής.

*Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*