Συνάντηση Λειβαδάρα με τον Αμερικανό Πρέσβη – Νεώριο και πανδημία τα θέματα συζήτησης

Newsroom
17/07/2020 15:35
 
 
 

Επίσημη συνάντηση με τον Εξοχότατο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt και στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Πρέσβη στη Σύρο, προκειμένου ο τελευταίος να παρευρεθεί στη συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου με τα στελέχη του Ναυπηγείου της Σύρου.

Κύριο θέμα της συζήτησης των κ.κ. Λειβαδάρα και Pyatt ήταν – σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου – «η εντυπωσιακή πρόοδος που έχει σημειώσει το Ναυπηγείο τόσο στο αναπτυξιακό κομμάτι, όσο και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων, σύμφωνα με τα όσα εξαγγέλθηκαν στη σημερινή συνάντηση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος τόνισε πως το Νεώριο αποτελεί «πολύ σημαντικό οικονομικό παράγοντα του νησιού» ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το γεγονός ότι το ναυπηγείο «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να καταστεί “πράσινο” και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λειβαδάρα, «η οικονομική ανάπτυξη του Ναυπηγείου συνεπάγεται αύξηση των θέσεων εργασίας, δίνοντας μεγάλη ανάσα για τους κατοίκους, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο που ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό».

Την συζήτηση απασχόλησε φυσικά και η πανδημία του κορωνοϊού, με τον κ. Pyatt να συγχαίρει τον κ. Λειβαδάρα για την ορθή διαχείριση αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης στη Σύρο, ενώ τονίστηκε και από τους δύο η σημασία της ατομικής ευθύνης, ώστε να βγούμε το συντομότερο δυνατό αλώβητοι από την πολύπλευρη κρίση που έχει προκληθεί.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*