Ανακοίνωση Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την σίτιση αδέσποτων ζώων

Newsroom
15/07/2020 12:40
 
 
 

Υπό τις εντολές και την προστασία του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης τελούν οι εθελοντές που μεριμνούν για την σίτιση των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Σε αυτήν, τονίζεται ότι – εφόσον τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής – επιτρέπεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, ενώ απευθύνεται αυστηρή προειδοποίηση σε όσους ηθελημένα καταστρέφουν τα δοχεία και τους σταθμούς σίτισης, ότι αυτό διώκεται από τον νόμο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης:

Αγαπητοί συνδημότες/ισσες,
Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως επιτρέπεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.

Η ευζωία, φροντίδα και σίτιση των αδέσποτων ζώων συνιστά αρμοδιότητα του Δήμου μας, έργο το οποίο επιτελούν καθημερινά εθελοντές με τους οποίους ο Δήμος μας συνεργάζεται.

Οι εθελοντές που επιτελούν τη σίτιση των αδέσποτων ζώων τελούν υπό τις εντολές και την προστασία του Δήμου μας.
Η παρεμπόδιση της επιτέλεσης του έργου των εθελοντών συνιστά παρεμπόδιση εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων του Δήμου, ενώ η φθορά των δοχείων και των σταθμών σίτισης συνιστά ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα (φθορά ξένης ιδιοκτησίας – αρ. 381 του Π.Κ.).

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ – ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ – ΤΑΪΖΟΥΜΕ – ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ τα αδέσποτα ζώα ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΙΝΗΣ.

(φωτό αρχείου)

(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*