Απάντηση της δημοτικής αρχής στην μείζονα μειοψηφία για τον Φο.Δ.Σ.Α.: «Πάγια πλέον τακτική παραπληροφόρησης»

Newsroom
08/07/2020 13:16
 
 
 

Απαντήσεις στα όσα υποστήριξε η μείζονα μειοψηφία σχετικά με την λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Σύρου έδωσε η δημοτική αρχή, η οποία έκανε λόγο για «πάγια πλέον τακτική παραπληροφόρησης».

«Δυστυχώς, η μείζων μειοψηφία αδυνατεί ακόμη και τώρα, 10 μήνες μετά τις εκλογές, να βρει τον βηματισμό της και να αρθρώσει έναν αντιπολιτευτικό λόγο χρήσιμο για το νησί μας […] αδυνατώντας να εστιάσει στην ουσία, που είναι η απρόσκοπτη περισυλλογή του ανακυκλώσιμου υλικού και η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Κατά την πάγια πλέον τακτική παραπληροφόρησης της μείζονος μειοψηφίας, διαβάσαμε την ανακοίνωσή της, αναφορικά με όσα ειπώθηκαν (κάποια εντέχνως απεκρύβησαν) στη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου 2020 και αφορούσαν στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Σύρου (Φο.Δ.Σ.Α.).

Να πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα με τη σειρά:

Αναφέρουν ψευδώς ότι ο Φο.Δ.Σ.Α. δεν είχε μεριμνήσει για τον Διαγωνισμό ανάδειξης νέου αναδόχου.

Ο Φο.Δ.Σ.Α, αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου, γεγονός που αποτελούσε προϋπόθεση για τις περαιτέρω ενέργειές του, ενέκρινε με την ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση 13/5-3 -2020 (λίγες ημέρες πριν την καραντίνα) τη διενέργεια του νέου Διαγωνισμού με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 20η Απριλίου.

Στις 27 Απριλίου 2020 συνήλθε η Επιτροπή Διεξαγωγής Ανοικτού Διαγωνισμού και ανακήρυξε ως μειοδότη την εταιρεία 3Κ Τεχνική Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία με ποσό 385.970,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ (ο προϋπολογισμός δημοπράτησης ήταν 419.328,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ και η διάρκεια της σύμβασης 26 μήνες). Την Απόφαση αυτή, επίσης ΟΜΟΦΩΝΑ, ενέκρινε το ΔΣ του Φορέα με την Απόφαση 23 /11 -5-2020.

Δεδομένου ότι η προηγούμενη σύμβαση είχε ισχύ έως και την 31η Μαΐου και διαβλέποντας ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι ενστάσεις του διαγωνισμού μέχρι τότε, προχωρήσαμε στη σύναψη δίμηνης παράτασης με την εταιρεία Kafsis που ήταν ο ανάδοχος έως 31 / 05 / 2020 σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4412 / 2016, αλλά και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ Α’ 68 / 20 – 03 – 2020), προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και δε θα τεθεί σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία. Η Απόφαση και για την εν λόγω παράταση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

Εντέχνως ξέχασαν να επαναλάβουν στην ανακοίνωσή τους τα όσα διατυμπάνιζαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί δήθεν ακύρωσης του μεγάλου διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, γιατί – όπως φαίνεται – αντιλήφθηκαν το σφάλμα τους έστω και εκ των υστέρων.

Δυστυχώς, η μείζων μειοψηφία αδυνατεί ακόμη και τώρα, 10 μήνες μετά τις εκλογές, να βρει τον βηματισμό της και να αρθρώσει έναν αντιπολιτευτικό λόγο χρήσιμο για το νησί μας. Έχει αναγάγει σε σημαία της, εδώ και ένα μήνα, ορισμένα τυπικού χαρακτήρα σφάλματα που έγιναν αρχικά και στη συνέχεια διορθώθηκαν, αδυνατώντας να εστιάσει στην ουσία, που είναι η απρόσκοπτη περισυλλογή του ανακυκλώσιμου υλικού και η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Δυστυχώς για εκείνη, όλοι οι δημότες αποτελούν μάρτυρες της αποτυχία της σε αυτό τον Τομέα, κατά τη διάρκεια της θητείας της, και αυτό δεν της αφήνει περιθώρια να εγκαλεί την παρούσα διοίκηση του Φο.Δ.Σ.Α. που μέσα σε 10 μόλις μήνες «ανέστησε» τη λειτουργία του.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*