Συνάντηση Φιλήμονα Ζαννετίδη με εκπροσώπους συλλόγων πρωτογενούς τομέα στη Σύρο

Newsroom
06/07/2020 14:36
 
 
 

 

Έναν νέο κύκλο επαφών με τους αρμόδιους εκπροσώπους συλλόγων των παραγωγικών τάξεων των νησιών είχε χθες και σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης στη Σύρο, παρουσία του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη και του αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Κυκλάδων Μάρκου Δαδάου.

Ο κ. Ζαννετίδης συναντήθηκε με τον Σύλλογο Παράκτιας Αλιείας Σύρου, τον Σύλλογο Μελισσοκόμων και εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Σύρου. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και προτάθηκαν λύσεις, που φυσικά θα χρειαστούν κυβερνητικές αποφάσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας, τα θέματα απορρόφησης των παραγόμενων προϊόντων, τις αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς, και το στάδιο της διαδικασίας πιστοποίησης και του Κυκλαδίτικου μελιού από τις αρμόδιες επιτροπές, έτσι ώστε να ενταχθεί στην κατηγορία ΠΟΠ ή ΠΓΕ.

Στη συνέχεια ο κ. Ζαννετίδης επισκέφτηκε κτηνοτροφικές μονάδες και τυροκομεία του νησιού, συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες τους και υποσχέθηκε την στήριξη της Περιφέρειας στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν για την βελτίωση της ποιότητας και προώθησης των προϊόντων τους, κάτι που τους δίνει το δικαίωμα να είναι συμμέτοχοι στην διαφήμιση και ανέλιξη της Σύρου.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*