Εξασφάλιση χορηγιών για την συντήρηση του Θεάτρου Απόλλων και του Βιομηχανικού Μουσείου

theatro apollon skini syros
Newsroom
02/07/2020 11:01
  •  
  •  
  •  

Δύο σημαντικές χορηγίες για το Θέατρο Απόλλων και το Βιομηχανικό Μουσείο εξασφάλισε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, μετά από ενέργειες της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Αλίκης Λεονταρίτη, στο πλαίσιο των συστηματικών προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για τη συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση των ιστορικών και εμβληματικών δημοτικών κτιρίων της Σύρου, με στόχο τη διαφύλαξη της ταυτότητας του νησιού και την ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού του προϊόντος.

Οι χορηγίες αφορούν α) στην προμήθεια υλικών χρωματισμού και συντήρησης υψηλής ποιότητας και αντοχής και β) στην κάλυψη του κόστους των εργασιών για τον χρωματισμό και τη συντήρηση των εξωτερικών κουφωμάτων του Θεάτρου (το οποίο φέτος κλείνει 20 χρόνια επαναλειτουργίας από την ανακαίνισή του στην αρχική του μορφή) και του Βιομηχανικού Μουσείου, το οποίο ομοίως κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή του.

Για την ευγενική προσφορά των υλικών χρωματισμού, ο Δήμος ευχαριστεί εγκάρδια την εταιρεία Drapa Chemie, τα προϊόντα της οποίας – για 40 και πλέον χρόνια – έχουν γίνει συνώνυμο της ποιοτικής και ενδεδειγμένης λύσης, με εφαρμογές σε μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια έργα υψηλών απαιτήσεων, όπως στο Αττικό Μετρό, στο νέο Μουσείο Ακρόπολης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Μουσείο Μπενάκη κ.ά. Επίσης, ο Δήμος ευχαριστεί θερμά την επιχείρηση Ι. & Κ. Ρούσσος ΟΕ «ΖΑΝΝΙΚΟΣ», αντιπρόσωπο της εταιρείας Drapa Chemie στη Σύρο, για την άριστη συνεργασία.

Για τη γενναιόδωρη κάλυψη του κόστους των εργασιών χρωματισμού των εξωτερικών κουφωμάτων του ιστορικού Θεάτρου, ο Δήμος ευχαρίστησε εγκάρδια την εταιρεία ONEX NEORION SHIPYARDS SA, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πάνο Ξενοκώστα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Σαββίδη, οι οποίοι – σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου – «βρίσκονται πάντα δίπλα μας, στηρίζοντας τις προσπάθειές μας για τη διαφύλαξη και προβολή του πολιτισμού μας».

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης τονίζει ότι «οι συγκεκριμένες χορηγίες αποτελούν ουσιαστική και πολύτιμη αρωγή για τη διάσωση των θησαυρών που έχουμε κληρονομήσει, και συγκεκριμένα για το απαράμιλλης ομορφιάς ιστορικό Θέατρο “Απόλλων”, σήμα κατατεθέν του ένδοξου καλλιτεχνικού παρελθόντος της Σύρου, και το Βιομηχανικό Μουσείο, που διαγράφει ιδιαίτερη πορεία ως πυρήνας του Τεχνικού Πολιτισμού της Ερμούπολης και ως ένας από τους σημαντικότερους επισκέψιμους χώρους της Σύρου.

(Visited 28 times, 1 visits today)