Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Σύρο εντός του Ιουλίου

Newsroom
01/07/2020 10:05
  •  
  •  
  •  

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Διδασκάλου, της Προϊσταμένης της Γεν. Δ/νσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων κας Ανδρουλιδάκης και των Υπηρεσιακών Στελεχών κ. Τσάβαλου και κας Αλεξάνδρου.

Ο κ. Λεονταρίτης έθεσε όλα τα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση παρέμβαση της Υπουργού, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Από τη πλευρά της, η κα Μενδώνη δεσμεύτηκε για άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου και συναποφασίστηκε η διεξαγωγή μίας ολοκληρωμένης παρουσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ερμούπολη εντός Ιουλίου. Του κλιμακίου θα ηγείται η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη και θα συμμετέχουν ο Γεν. Γραμματέας και τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου. Στη συνάντηση θα προσκληθούν να συμμετέχουν ο Πρόεδρος και στελέχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η επίσκεψη του κλιμακίου στη Σύρο θα είναι διήμερη. Την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων στελεχών του Υπουργείου, του Δήμου και των αρμόδιων τοπικών φορέων και τη δεύτερη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας της Υπουργού με την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ την Υπουργό κα Μενδώνη για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα να επισκεφθεί τη Σύρο, αλλά κυρίως την ευχαριστώ για την πρόθεση της να διευκρινιστούν τα υπάρχοντα προβλήματα και να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στη Σύρο και στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων».

(Visited 23 times, 1 visits today)