Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας»

Newsroom
01/07/2020 15:23
 
 
 

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, σε συνεργασία με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, οργανώνουν πρόγραμμα τηλεκατάρτισης ηλικιωμένων στην ασφαλή χρήση χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η πανδημία του Covid-19 που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες, κατέδειξε την ανάγκη περαιτέρω εξοικείωσης του πληθυσμού με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ώστε να είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε τις υποχρεώσεις μας ανά πάσα στιγμή, από την ασφάλεια του σπιτιού μας και χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία μας.

Η τηλεκατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κατά τις ημερομηνίες 13, 14, 15, 16 και 17 Ιουλίου 2020 και ώρες 16:00-21:00.

Κατά την εκπαίδευση οι καταρτιζόμενοι/ες θα ενημερωθούν για διαδικασίες όπως:
*ασφαλής χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας,
*διαδικτυακή τραπεζική και ηλεκτρονικό εμπόριο,
*προστασία τραπεζικών λογαριασμών,
*εξυπηρέτηση δανείων και πιστώσεων,
*ειδικές παροχές προς άτομα τρίτης ηλικίας – ΔΕΚΟ.

Τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για την υγεία των συμμετεχόντων/ουσών, η τηλεκατάρτιση θα λάβει χώρα σε αίθουσα επαρκών τετραγωνικών μέτρων με τη συμμετοχή μέγιστου αριθμού 5 ατόμων ανά ημέρα τηλεκατάρτισης.

Η τηλεκατάρτιση αφορά συνολικό αριθμό 20 ατόμων (4 τμήματα των 5 ατόμων), πλέον ενός τμήματος για τη σύσταση εθελοντικής ομάδας στελεχωμένης από τους/τις ίδιους/ιες τους/τις εκπαιδευόμενους/ες, που θα συνεχίσουν να παρέχουν – με την υποστήριξη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – τις υπηρεσίες τους στον τομέα αυτόν.

Το έργο «Ψηφιακές Κοινότητες τρίτης ηλικίας», το οποίο υλοποιείται από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Active Citizens Fund”, στοχεύει στην ενδυνάμωση ατόμων της τρίτης ηλικίας μέσω της κατάρτισης 200 ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε 10 πόλεις της Ελλάδας, βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και συμβάλλοντας στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο, την πρόοδο και τα αποτελέσματά του μπορείτε να βρείτε στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα: https://eeke-seniors.gr/.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 7/7/2020 στο τηλέφωνο 22810 81001, κ. Ελισάβετ Φρέρη. Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση el.freri@syros-ermoupolis.gr.

(φωτό: efsyn.gr)

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*