Ο Νίκος Λειβαδάρας για την ύπαρξη θετικού κρούσματος κορωνοϊού στη Σύρο: «Δεν είχα καμία επίσημη ενημέρωση»

Newsroom
26/06/2020 14:05
 
 
 

 

Από τα Μέσα Ενημέρωσης πληροφορήθηκε την ύπαρξη θετικού κρούσματος κορωνοϊού στο νησί ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας.

Ο ίδιος επικοινώνησε άμεσα τόσο με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Ζουλουφό, όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Λεονταρίτη, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ο μεν πρώτος ότι κανένα θετικό κρούσμα δεν έχει νοσηλευθεί ή επισκεφθεί την υγειονομική μονάδα, ο δε δεύτερος ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ή από τον ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια, ο κ. Λειβαδάρας επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι όντως υπάρχει θετικό κρούσμα στη Σύρο. Οι πλέον επίσημοι φορείς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, δεν του επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει κρούσμα στο νησί. Αυτό που του απάντησαν είναι ότι ο ΕΟΔΥ ενημερώνει την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η οποία είναι η υπεύθυνη που αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει την κατάσταση, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Κανείς δεν το επιβεβαιώνει επίσημα

«Πώς είναι δυνατόν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα τηλεοπτικά κανάλια στην Αθήνα να μιλούν για θετικό κρούσμα στο νησί και αυτό να μη μου επιβεβαιώνεται;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, επαναλαμβάνοντας ότι το μόνο που θέλει να μάθει είναι αν όντως υπάρχει θετικό κρούσμα, εάν έχει ενημερωθεί, εάν έχει μπει σε καραντίνα και εάν έχει γίνει η ιχνηλάτηση του συγγενικού του περιβάλλοντος. «Η απάντηση που πήρα ήταν ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τηρεί τα πρωτόκολλα σε αυτές τις περιπτώσεις και έκλεισε εκεί η επικοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Λειβαδάρας.

Μάλιστα, τόνισε ότι η Σύρος παραμένει ένας από τους πιο θωρακισμένους υγειονομικά νησιωτικούς προορισμούς, καθώς σε αυτήν υπάρχει ένα νοσοκομείο που παρέχει υψηλού επιπέδου περίθαλψη και διαθέτει εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού (όπως π.χ. μοριακό αναλυτή και κλωβό αρνητικής πίεσης) και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ στο νησί υπάρχει και η πτητική βάση του ΕΚΑΒ.

Τέλος, απευθυνόμενος στους Συριανούς και τις Συριανές, τόνισε ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν μείνει αδιάφορες, ούτε αποκρύπτουν την αλήθεια, ενώ ταυτόχρονα έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

(Visited 282 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*