Ο Γιώργος Λεονταρίτης για την ανακοίνωση κρούσματος στη Σύρο: «Ας προσπεράσουμε τις αναφορές που δεν προέρχονται από επίσημες πηγές»

syskepsi leontaritis
Newsroom
25/06/2020 21:55
 
 
 

Να εμπιστευθούν τους επίσημους φορείς (ΕΟΔΥ και Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας) που χειρίζονται πολύ καλά την κατάσταση και να προσπεράσουν τις αναφορές που δεν προέρχονται από επίσημες πηγές καλεί τους Συριανούς και τις Συριανές ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης.

Προχωρώντας σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o κ. Λεονταρίτης δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν έχει «ουδεμία επίσημη ενημέρωση, για οποιοδήποτε ιατρικό περιστατικό», ενώ τόνισε ότι «πλέον υπάρχει πολύ μεγάλη χαλάρωση παντού» και «λίγοι τηρούν τα μέτρα προστασίας», συμπεριφορά που – όπως είπε – είναι πολύ πιο επικίνδυνη από οποιοδήποτε κρούσμα.

Επίσης, στηλίτευσε την τακτική σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία δεν προσφέρει τίποτα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Λεονταρίτη:

Αγαπητοί μου συμπολίτες/σες.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ενημερώσω, ότι την ευθύνη για την ανακοίνωση ύπαρξης κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και την διαχείριση των περιστατικών, την έχει ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κεντρικά, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Οι αναφορές, από ορισμένους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι γνωρίζουμε (οι τοπικοί άρχοντες) αλλά τα… «κουκουλώνουμε», είναι λάθος (από κάποιους «καλοπροαίρετο», από άλλους «κακοπροαίρετο»).

Δηλώνω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, ότι μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχω ουδεμία επίσημη ενημέρωση, για οποιοδήποτε ιατρικό περιστατικό.

Μη έχοντας καμία επίσημη ενημέρωση, δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση και πιστεύω ότι αυτό επιβάλλει η υπευθυνότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Αυτό το οποίο όμως μπορώ να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά, είναι ότι υπάρχει πλέον πολύ μεγάλη χαλάρωση, παντού…
Λίγοι τηρούν τα μέτρα προστασίας και αυτή η συμπεριφορά είναι πολύ πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ από το οποιοδήποτε κρούσμα. Αυτό απομονώνεται και αντιμετωπίζεται…

Οι ασυμπτωματικοί που μπορεί να κυκλοφορούν μεταξύ μας, είναι μεγαλύτερος κίνδυνος για την διασπορά, της νόσου.
Βεβαίως, καλό είναι να γνωρίζουμε εάν υπάρχει κρούσμα, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να τηρούμε τα μέτρα προστασίας μόνοι μας, χωρίς δικαιολογίες.

Οι επίσημοι φορείς που χειρίζονται την κατάσταση, ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει ότι την διαχειρίζονται πολύ καλά. Ας τους εμπιστευτούμε λοιπόν και ας προσπεράσουμε τις αναφορές, που δεν προέρχονται από επίσημες πηγές.

Όσοι με ευκολία «ομιλούν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν νομίζω ότι προσφέρουν κάτι στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, με το οποίο πρέπει να «μάθουμε» πλέον να ζούμε.

Ολοκληρώνω με την παράκληση: Ψυχραιμία, υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων προστασίας.

(Visited 484 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*