Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον χώρο “kiss and ride” του λιμανιού της Ερμούπολης

Newsroom
25/06/2020 2:50
  •  
  •  
  •  

Στη λήψη μέτρων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον ανοικτό χώρο στάσης – στάθμευσης “kiss and ride” (πρώην αφετηρία ΚΤΕΛ) στο λιμάνι της Ερμούπολης προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ. 16/2020 απόφαση του Λιμενάρχη Σύρου.

Οι ρυθμίσεις πάρθηκαν με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του επιβατικού λιμένος της Ερμούπολης και της απρόσκοπτης διεξαγωγής της δημόσιας κυκλοφορίας στην πόλη, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες λόγω της αύξησης των αφίξεων και αναχωρήσεων των επισκεπτών στο νησί μας, αλλά και του σοβαρού προβλήματος έλλειψης χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Ερμούπολης.

Έτσι, στο πλαίσιο της βέλτιστης αξιοποίησής του, ο ανωτέρω χώρος θα χρησιμοποιείται με σκοπό:

Α. τη στάση επαγγελματικών οχημάτων και συγκεκριμένα ταξί, τουριστικών/επαγγελματικών λεωφορείων, Ε.Ι.Χ. μεταφοράς πελατών τουριστικών καταλυμάτων (Ν.4063/2012), ενοικιαζόμενων οχημάτων και Ι.Χ. οχημάτων, στις θέσεις που καθορίζονται από το υπ’ αριθμ. 1 – Μάιος 2020 σχέδιο που συντάχθηκε από το Τ.Τ.Υ., κατά το χρονικό διάστημα έως σαράντα πέντε (45’) λεπτών πριν τον κατάπλου Ε/Γ πλοίου και έως σαράντα πέντε (45’) λεπτών μετά τον απόπλου αυτού.

Β. την ολιγόλεπτη στάθμευση έως σαράντα (40’) λεπτών, αποκλειστικά σε Ι.Χ. οχήματα, κατά τις ώρες 08:00 έως 22:00, εκτός από το χρονικό διάστημα καταπόπλου των πλοίων.\

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι και την έγκριση του Προγραμματικού Σχεδίου Λιμένα Ερμούπολης (Master Plan).

(Visited 16 times, 1 visits today)