Τέλος η δημοτική συγκοινωνία για μία εβδομάδα

mini bus ermoypoli 1
Newsroom
15/03/2020 15:29
 
 
 

 

Αναστέλλεται από αύριο και για μία εβδομάδα (τουλάχιστον) η λειτουργία της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας (Mini Bus) στη Σύρο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την δημοτική αρχή προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις και ο συγχρωτισμός των πολιτών, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την προφύλαξη της κοινότητας από την πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού.

Η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών λεωφορείων ίσως συνεχιστεί και πέραν της μιας εβδομάδας, αφού πρώτα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης είχε απευθύνει έκκληση προς την δημοτική αρχή να διακοπούν όλα τα δρομολόγια, τουλάχιστον για 15 μέρες.

Η ανακοίνωση της παράταξης «Η Σύρος που Αξίζουμε» αναλυτικά είχε ως εξής:

Το έθνος μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση απειλής της δημόσιας υγείας, με συνεχείς παραινέσεις και καθημερινές αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, με τις οποίες αφενός οι πολίτες καλούνται να «μένουν σπίτι» τους και αφετέρου απαγορεύεται προσωρινά η λειτουργία χώρων, καταστημάτων και επιχειρήσεων, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός του πληθυσμού και κατ’ επέκταση η διασπορά του κορωνοϊού στους πολίτες, πρωτίστως δε στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι ηλικιωμένοι και οι χρόνια πάσχοντες από σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σε τοπικό επίπεδο, από τη μία βλέπουμε να εφαρμόζονται οι αποφάσεις αναστολής λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, από την άλλη, όμως, παρατηρούμε μεγάλο αριθμό πληθυσμού να μην συμμορφώνεται και να κυκλοφορεί ελεύθερα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Μεταξύ αυτών, με λύπη μας παρατηρούμε πολλούς ηλικιωμένους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τη δημοτική συγκοινωνία των mini-bus εξακολουθούν να μετακινούνται ακατάπαυστα, θέτοντας σε κίνδυνο, όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.
Κύριε Δήμαρχε,
Σε συνέχεια της πρότασής μας που κατατέθηκε ηλεκτρονικά από το δημοτικό μας σύμβουλο Αλέξανδρο Αθανασίου την Παρασκευή 13 Μαρτίου, σας απευθύνουμε έκκληση όπως προβείτε άμεσα στη διακοπή όλων των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας, τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες.
Σε μια τέτοια απόφαση, δεν πρέπει να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος. Πάνω απ’ όλα, προέχει η διαφύλαξη της υγείας, τόσο των ηλικιωμένων δημοτών μας ατομικά, όσο και των υπόλοιπων συμπολιτών μας συλλογικά!

(Visited 132 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*