Ναυπηγείο Νεωρίου: Λήψη αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό

Newsroom
12/03/2020 19:52
 
 
 

 

Επιστολή με την οποία κάνει γνωστά τα μέτρα πρόληψης που θα παρθούν στον χώρο του ναυπηγείου του Νεωρίου απέστειλε προς φορείς της Σύρου η Διοίκηση της επιχείρησης.

Στην επιστολή, η οποία απευθύνεται προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολη κ. Λειβαδάρα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα Μαραγκού, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσο, τον Λιμενάρχη Σύρου κ. Βαμβακούση και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου κ. Κανακουσάκη, απαριθμούνται τα μέτρα που θα ληφθούν σε μια προσπάθεια το Νεώριο «να παραμείνει θωρακισμένο από στεριά κι από θάλασσα, για το καλό των εργαζομένων του και της κοινωνίας της Σύρου».

Αναλυτικά, η επιστολή:

Αγαπητοί εργαζόμενοι και συμπολίτες,

Στο πλαίσιο της ανησυχίας που έχει προκληθεί στην πατρίδα μας από την επίσκεψη του ανεπιθύμητου επισκέπτη στη ζωή μας και συγκεκριμένα της νόσου του Κορωνοϊού, το Ναυπηγείο πρωτοστατώντας στην προσπάθειά της πολιτείας και των φορέων, αποφάσισε, με τον ιατρό της εταιρείας και συνεργαζόμενους επιστήμονες, να λάβει αυστηρά μέτρα πρόληψης:
1. Σήμερα 12/3/2020 το Ναυπηγείο θα απολυμανθεί πλήρως σε όλους τους χώρους, από εταιρεία απολύμανσης.
2. Από τις 13/3/2020 θα υπάρχει σε 24ωρη βάση, έλεγχος στην είσοδο και έξοδο των εγκαταστάσεων του Ναυπηγείου, από ειδικό κλιμάκιο που θα συνεργάζεται με τον αρμόδιο γιατρό.
3. Όποιο πλοίο προσεγγίζει τις εγκαταστάσεις και πριν εξέλθουν του πλοίου άτομα του πληρώματός του, θα πραγματοποιείται απολύμανση του πλοίου και έλεγχος όλων των επιβαινόντων ναυτικών.

Η προσπάθεια θα είναι διαρκής και σε εντατικούς ρυθμούς, με σκοπό το Ναυπηγείο να παραμείνει θωρακισμένο από στεριά κι από θάλασσα, για το καλό των εργαζομένων του και της κοινωνίας της Σύρου.

Είναι σε όλους γνωστό ότι εκτός των εργαζομένων του Νεωρίου, οι επισκέψεις στο Ναυπηγείο από πληρώματα, τεχνικούς διευθυντές και μηχανικούς πλοίων, είναι της τάξεως των 100 με 150 ατόμων μηνιαίως.

Προσπαθούμε λοιπόν σε αυτή τη μικρή μερίδα ανθρώπων που επισκέπτονται τη Σύρο μέσω του Νεωρίου, να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο.

Τέλος, θα θέλαμε ως επιχείρηση να γνωστοποιήσουμε ότι θέτουμε στη διάθεση των φορέων και όλων των αρμοδίων, τις όποιες δυνατότητες έχουμε, ώστε να συμβάλλουμε εάν απαιτηθεί, στην γενικότερη προσπάθεια ελέγχου των επιπλέον επισκεπτών του νησιού μας.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*