Απάντηση της δημοτικής αρχής στην μείζονα μειοψηφία: «Πρωτοφανής καιροσκοπισμός»

Newsroom
28/02/2020 20:01
 
 
 

 

Για καιροσκοπισμό, διχαστικές τακτικές και ανευθυνότητα κατηγορεί την μείζονα μειοψηφία η δημοτική αρχή Σύρου-Ερμούπολης, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κατά την συζήτηση του θέματος για την ανίχνευση βαρέων μετάλλων στον βυθό του λιμανιού της Ερμούπολης.

Θεωρώντας πως η παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Μαραγκού υποκίνησε τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση, η δημοτική αρχή κάνει αναφορά στις ενέργειες της, μετά και την κοινοποίηση στον Δήμο των αποτελεσμάτων της Aegean Rebreath, αναφορικά με την ύπαρξη βαρέων μετάλλων στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής Σύρου-Ερμούπολης έχει ως εξής:
Οι συνάδελφοι της δημοτικής παράταξης «Η Σύρος που αξίζουμε», αφού πυροδότησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφερόμενοι με πρωτοφανή καιροσκοπισμό, αποχώρησαν πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του θέματος για την ανίχνευση βαρέων μετάλλων στον βυθό του λιμανιού της Ερμούπολης. Σε μια στιγμή που πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η τεκμηριωμένη πληροφόρηση των πολιτών, εκείνοι επέλεξαν να επενδύσουν στον διχασμό, αποσκοπώντας με ανεύθυνο τρόπο σε πολιτικά οφέλη που είχαν σαν τελικό αποτέλεσμα τα έκτροπα που δημιουργήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι τακτικές, τους οδήγησαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Είχαν το θράσος να μας κατηγορήσουν για συγκάλυψη, παρά την αναλυτική ενημέρωση που παρατέθηκε από τον Δήμαρχο για τις ενέργειες που έχουν γίνει μετά την κοινοποίηση στον Δήμο των αποτελεσμάτων της Aegean Rebreath, αναφορικά με την ύπαρξη βαρέων μετάλλων στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Η Δημοτική Αρχή, συναισθανόμενη την αγωνία των δημοτών, κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή προκειμένου να επιτύχει την όσο το δυνατόν ταχύτερη διενέργεια της απαραίτητης δειγματοληψίας από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Εθνικό Φορέα, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) ώστε να διασφαλιστεί παράλληλα το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.

Ειδικότερα, αμέσως μετά την κοινοποίηση στον Δήμο της επιστολής της Aegean Rebreath, ενημερώθηκε το Τμήμα Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, επικοινωνήσαμε με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), προκειμένου να προβεί σε λήψη και ανάλυση δειγμάτων ιζήματος από διάφορα σημεία του πυθμένα του λιμανιού της Ερμούπολης, με σκοπό τον εντοπισμό της κλίμακας ρύπανσης. Το ΕΛΚΕΘΕ ήδη ετοιμάζει σχέδιο μελέτης, το οποίο, όπως εκτιμάται, θα είναι έτοιμο εντός των προσεχών δεκαπέντε ημερών.
Με βάση τα αποτελέσματα των δειγμάτων και σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

(Visited 108 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*