«Η Σύρος που Αξίζουμε»: «Ιταμή και αλαζονική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής»

Newsroom
28/02/2020 6:54
  •  
  •  
  •  

 

Τους λόγους της αποχώρησης της από τη χθεσινή, επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης εξήγησε με δελτίο Τύπου η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Η Σύρος που Αξίζουμε».

Όπως εξηγεί, για λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού της θεσμικής λειτουργίας του οργάνου, δεν μπορούσαν να γίνουν ανεκτά οι τραμπουκισμοί, οι ειρωνείες και οι συνεχείς διακοπές των ομιλητών της παράταξης κατά την διάρκεια της συζήτησης του 4ου εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος περί σύστασης διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διενέργεια δειγματοληψίας στο λιμάνι της Ερμούπολης.
Η παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Μαραγκού δεν παρέλειψε επίσης να καταδικάσει κάθε μορφής τραμπουκισμό και βία, αλλά και πράξεις ασέβειας, απ’ όπου και αν προέρχονται, στον ιστορικό χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ άσκησε κριτική στην νυν δημοτική αρχή ότι δεν χειρίζεται με τον προσήκοντα τρόπο, σοβαρότητα και δημοκρατικότητα το μείζον ζήτημα για τα «βαρέα μέταλλα» που έχει διχάσει την συριανή κοινωνία.

Το δελτίο Τύπου με τίτλο «Η Δημοτική Αρχή να συνετιστεί από τη σημερινή της ανεκδιήγητη και ανεύθυνη συμπεριφορά» έχει ως εξής:

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εξηγήσουμε τους λόγους της αποχώρησής μας από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόλη τη δημοκρατική στάση και συμπεριφορά, που διαχρονικά έχουμε επιδείξει ως παράταξη, τη διάθεση συναίνεσης που αποδεδειγμένα μας διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και την ακλόνητη πίστη μας στον θεσμό.

Οι τραμπουκισμοί, οι ειρωνείες, οι συνεχείς διακοπές των ομιλητών μας από συμβούλους της παράταξης της σημερινής Δημοτικής Αρχής, και συγκεκριμένα στο 4ο Εκτός Ημερησίας Διάταξης θέμα περί σύστασης διαπαραταξιακής επιτροπής, για τη διενέργεια δειγματοληψίας στο λιμάνι της Ερμούπολης, σε συνδυασμό με την αήθη επίθεση στο πρόσωπο του εισηγητή μας και πρώην Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Δούναβη, μη επιτρέποντάς του με την ανοχή και παθητική στάση του Προεδρείου, να αναπτύξει και να υποστηρίξει τα σημεία που «ενόχλησαν» τον κ. Δήμαρχο, ήταν κάτι πρωτοφανές το οποίο δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε, πρωτίστως για λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού της θεσμικής λειτουργίας του οργάνου. Φαίνεται ότι οι ιταμές και αλαζονικές συμπεριφορές και η επίδειξη οίησης έχουν ήδη βρει σοβαρά ερείσματα στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής, διακατέχοντας ορισμένα από τα μέλη της.

Mε την ευκαιρία καταδικάζουμε κάθε μορφής τραμπουκισμό και βία, ιδιαίτερα στο πρόσωπο του συναδέλφου μας Νικόλα Καΐλη αλλά και τις πράξεις και συμπεριφορές ασέβειας, από όπου και αν προέρχονται, στον ιστορικό χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες, διχάζουν τους συμπολίτες μας, πυροδοτούν εντάσεις στην τοπική μας κοινωνία και οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν η Δημοτική Αρχή χειριζόταν με τον προσήκοντα τρόπο, σοβαρότητα και δημοκρατικότητα το μείζον ζήτημα για τα «βαρέα μέταλλα» το οποίο αφενός έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο νησί μας και αφετέρου έχει δημιουργήσει μια εικόνα ανεπανόρθωτης δυσφήμισης για την τουριστική εικόνα της Σύρου, ενόψει μάλιστα της περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού.
Ελπίζουμε και απαιτούμε, για το καλό του νησιού μας, η Δημοτική Αρχή να συνετιστεί από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) της ανεκδιήγητη και ανεύθυνη συμπεριφορά, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νησιού και των δημοτών μας.

(Visited 28 times, 1 visits today)