Αναβλήθηκε η συνάντηση φορέων της Σύρου με την Υπουργό Πολιτισμού για το Πολεοδομικό της Ερμούπολης

Newsroom
18/02/2020 13:24
 
 
 

 

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη, για χθες, συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Λειβαδάρα και εκπροσώπους του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων, με αντικείμενο την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού πλούτου της Ερμούπολης και δυσχεραίνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της Σύρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, η συνάντηση αναβλήθηκε «μετά από τις αιτιάσεις που προέβαλε σε επιστολή του ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων για την αδυναμία συμμετοχής του», ωστόσο ο κ. Λεονταρίτης (με επιστολή του προς τον προαναφερόμενο επιστημονικό φορέα), ζήτησε τον προσδιορισμό του χρόνου που θα απαιτηθεί για την τεχνική και νομική προετοιμασία του Συλλόγου, προκειμένου να αιτηθεί εκ νέου συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Κατόπιν των παραπάνω, ο κ. Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αν και διαφωνώ με τις αιτιάσεις του Συλλόγου Μελετητών – Μηχανικών Κυκλάδων, σεβόμενος τη διαφορετική άποψη, αποδέχθηκα το αίτημά τους για αναβολή της συνάντησης, ευελπιστώντας ότι θα είναι έτοιμοι λίαν συντόμως, προκειμένου η συνάντηση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί, να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*