Συνάντηση Λεονταρίτη με τους προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Newsroom
04/02/2020 16:25
 
 
 

 

Συνάντηση εργασίας με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα των συμμετεχόντων.

Στην εφ’ όλης συζήτηση μεταξύ των αιρετών του νησιού επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, με όλους τους συνομιλητές να προτάσσουν μια σειρά από ανοιχτά θέματα που αφορούν στα γεωγραφικά διαμερίσματα του νησιού, για τα οποία απαιτείται η συνδρομή της Περιφέρειας.

Ο καθορισμός των ρεμάτων ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση, για το οποίο δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από πλευράς κ. Λεονταρίτη αναφορικά με την καθυστέρηση που υπήρξε τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, δεν ευθύνεται η Περιφέρεια για την καθυστέρηση, αλλά το γεγονός ότι η μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στον Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης έγινε από την Κεντρική Διοίκηση χωρίς αντίστοιχη μεταφορά οικονομικών πόρων, μηχανημάτων και ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης προέβη, επίσης, σε αναλυτική ενημέρωση για θέματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τόσο στα έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί στο νησί (και κυρίως σ’ αυτά που αφορούν στη βελτίωση και συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου,) όσο και σ’ αυτά που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο εγγύς μέλλον.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη δημοπράτηση του έργου αντικατάστασης όλων των πινακίδων σήμανσης του οδικού δικτύου του νησιού, καθώς και της τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας σε σημεία που παρουσιάζουν επικινδυνότητα, ο κ. Λεονταρίτης δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους συμμετέχοντες και για την πορεία της μελέτης που ήδη συντάσσεται για την επέκταση των εργασιών βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου με ασφαλτόστρωση κλειστού τύπου, με στόχο να επιτευχθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο στόχος της κάλυψης στο μεγαλύτερο μέρος του.


Κλείνοντας ανέφερε, ότι στόχος είναι να συνεχιστούν οι συναντήσεις και να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με το Δήμο, τις Δημοτικές Κοινότητες και τα Τοπικά Συμβούλια με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών κάθε περιοχής της Σύρου.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*