Συνάντηση Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον Αμερικανό Πρέσβη, με έμφαση στο Νεώριο και την ευρύτερη τοπική οικονομία

Newsroom
05/12/2019 10:32
 
 
 

 

Επίσημη συνάντηση με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt και στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας είχε χθες ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Pyatt στο νησί για τα επίσημα εγκαίνια του Ναυπηγείου του Νεωρίου.

Για ακόμη μια φορά, ο κ. Πρέσβης εξέφρασε τον θαυμασμό του τόσο για την εικόνα της Σύρου, όσο και για προοπτική ανάπτυξης σημαντικών επενδύσεων που αυτή διαθέτει, κάνοντας αναφορά στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία και τα μοναδικά πλεονεκτήματα της.

Κύριο θέμα της συζήτησης των κ.κ. Λειβαδάρα και Pyatt ήταν το Ναυπηγείο, με τον Δήμαρχο να εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την αρχή μια νέας εποχής, μετά κι από τις δύσκολες φάσεις που πέρασε. Σημείωσε δε ότι το ΝΕΩΡΙΟΝ ανέκαθεν αποτελούσε σημαντικό οικονομικό παράγοντα για τη Σύρο και πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή, αλλά και η πλειονότητα των Συριανών στηρίζει τα αναπτυξιακά σχέδια της ΟΝΕΧ και αναμένει την ολοκλήρωση του σχεδίου εξυγίανσης, καθώς και την εναρμόνιση με τους περιβαλλοντικούς όρους, όπως έχουν εξαγγελθεί από την εταιρεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Λειβαδάρα στη δυνατότητα των συνεργειών που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του Ναυπηγείου και άλλων οικονομικών και επιστημονικών κλάδων και κυρίως του Πανεπιστημίου. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο κ. Pyatt ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, οι οποίες προσανατολίζονται στη συνεργασία του τοπικού πανεπιστημιακού Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων με την εταιρεία ΟΝΕΧ.

Το ενδιαφέρον του κ. Πρέσβη στράφηκε, επίσης, και προς την οικονομία του νησιού και κυρίως προς το κομμάτι του τουρισμού, για το οποίο ο κ. Λειβαδάρας επισήμανε ότι ο Δήμος καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού και του ειδικού τουριστικού Manager που έχει προσληφθεί για αυτό τον σκοπό. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο τουρισμός δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τη Σύρο, αλλά το κύριο βάρος δινόταν στο Ναυπηγείο και τις δημόσιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα το νησί να έχει μείνει πίσω σε αυτό τον τομέα, σε σχέση με τα άλλα Κυκλαδονήσια.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για την προώθηση συνεργασιών σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*